Шампионите на България по плажен волейбол Николай Колев и Невен Нешев са без загуба на Национално първенство М-Тел Бийч Мастърс.

Националното първенство M-Тел Бийч Мастърс, което се провежда пред НДК в София в периода 4 - 6 септември, предоставя за трета поредна година възможност на българската публика да се наслади на плажен волейбол на световно ниво. През първите два дни на турнира могат да се наблюдават общо 28 мача, които се играят при много високи температури и продължават до късно вечерта.

Изненада в първия ден на турнира предизвика двойката от Варна Стоянов-Янков, които загубиха от отбора на Константин Митев и Мирослав Градинаров с резултат 2:0 (15, 19). Те обаче запазиха шансовете си да се борят за титлата в турнира, побеждавайки Станислав Саралийски и Галин Ангелов в два гейма. Предстои да изиграят още един мач днес срещу Маринов и Трайков.

Интересен и оспорван двубой видяхме между кърджалийските двойки Колев - Нешев и Маринов - Димов. Колев и Нешев затвърдиха позицията си на фаворит в турнира с резултат 2:0 (19, 17) и така са сигурни полуфиналисти в утрешния ден. На полуфинал се класираха и отбора Константин Митев - Мирослав Градинаров с победа над Евгени Петков и Любомир Стойков с 2:0.

При жените от основната схема отпаднаха Ирена Антова и Мария Цветкова. Най-интересните мачове при жените предстоят.