Седем варненски състезатели попаднаха в националния отбор за участието на България в дивизия “Б” на Евролигата по плажен футбол в Унгария. Вратарите Добромир Господинов и Костадин Иванов, както и полевите играчи Иван Мартинов, Георги Минков, Калоян Цветков, Мартин Великов и Георги Филипов ще опитат заедно с останалите си трима съотборници да заемат едно от първите две места в групата, където съперници ще им бъдат Турция, Норвегия и Австрия, който в последния момент замени Израел.

Тимът се готви повече от 10 дни в Шкорпиловци под ръководството на варненския треньор Симеон Христов, който тази година няма да се пуска като полеви състезател. Той и играчите му тръгват за Унгария утре, а в петък е първият им мач срещу Турция. По думите на селекционера именно южните ни съседи са най-класни сред съперниците им. Над Норвегия пък България записа първата си победа в своята история през миналата година.

Симеон Христов отличи като силна страна в нашия отбор добрия колектив. Двубоите на тима ни ще могат да бъдат наблюдавани пряко в сайта beachsoccer.com. Първите два от всяка група се класират за финалите на Евролигата, домакин на които ще бъде испанският град Тораденбара. Съставът на България: Добромир Господинов, Костадин Иванов, Костадин Меразчиев, Мартин Великов, Георги Минков, Георги Тузаков, Георги Филипов, Филип Филипов, Иван Мартинов, Калоян Цветков.

Програмата:

 8 август, 13,45 ч.: България – Турция

 9 август, 13 ч.: България – Австрия

10 август,  11,45 ч.: България – Норвегия