Тази събота се състоя работна среща на комисията по плажен волейбол към Българска федерация по волейбол, информира сайтът на централата.

В присъствието на Милко Багдасаров (председател), Тошо Стоянов, Николай Русев, Живко Арабаджийски, Федя Рошманова, Огнян Андонов и Иван Раев (администратор плажен волейбол към БФВ) бе обсъдено изминалото лято и календара за предстоящата година. Комисията постави добра оценка на изминалия сезон, като принос за това имат и успехите при подрастващи на Европейско първенство и класиране за финалите на Континенталната купа при момчетата до 18 години. Тема на обсъждане бяха и потенциалните градове домакини за сезон 2014 - Кърджали, Смолян, Казанлък, Бургас, Божурище, Пазарджик, Пловдив, като се очаква интерес и от други градове.

Най-важната цел поставена пред комисията бе провеждането на повече турнири за подрастващи, както и организирането на национален шампионат.

„Предстои една интересна година за плажния волейбол. Ще имаме участници на турнира за Континенталната купа, които имат реален шанс да участват и на младежките олимпийски игри. Ще се опитаме да привлечем повече млади таланти, защото плажния волейбол тепърва ще набира скорост.” – коментира председателят на комисията Милко Багдасаров.