За трета поредна година MTel Beach Masters ще събере най-добрите състезатели по плажен волейбол в България на корта. Най-атрактивният и секси летен спорт тази година у нас ще бъде представен и на високо ниво с турнир за мъже CEV Challenger, на който се очакват двойки от Топ 20 до Топ 60 на световната ранглиста.

Четирите турнира под шапката на MTel Beach Masters 2009 ще бъдат в Пловдив, Кърджали, Варна и София. Новият град е Кърджали, като основна заслуга за това има държавният ни шампион Невен Нешев.

Наградният фонд на зрелищните четири турнира по плажен волейбол е 100 000 лв., а Дарик радио е традиционен медиен партньор.

Паралелно с тази надпревари стартира и програма за обучение на млади таланти. MTel Beach Masters Kids ще има във София и Кърджали, където деца от волейболни клубове ще се научат на най-важното от треньори, ден преди началото на мъжките надпревари.

MTel Beach Masters по традиция продължава и с благотворителните си инициативи. По време на турнира във Варна ще се организира и MTel Beach Masters Charity с разнообразни атракции, включително мач между отбори журналисти и ВИП-личности на пясъка. На турнирите в Кърджали и София пък отново ще има кампанията по събиране на автографи по огромна топка, като всеки подпис ще се равнява на 2 лв. от Хенкел за Детската клиника към Александровска болница.

На официалното откриване на MTel Beach Masters 2009 присъстваха известните с изявите си на пясъка Невен Нешев, Николай Колев, Диана Малинова и Елена Михайлова и атрактивните мажоретки MTel Beach Masters Dancers от балет Дива.

„Лято 2009 за мен стартира днес с официалното откриване на MTel Beach Masters. Ще участвам на трите турнира, където има и женска схема. За плажен волейбол се изисква по-специфична подготовка, надявам се да успеем да влезем успешно от залата на корта и пясъка. Най-добре е да имаме целогодишна подготовка, но за нас като професионални състезателки и в зала е невъзможно. Остава ни седмица-две преди всеки турнир за влизане във форма с едноразови тренировки. На MTel Beach Masters 2008 играх три пъти финал, дано и тази година да бъдем доволни от представянето си. Относно другото ни признание – за най-харесвани участници или по друг начин казано любимците на публиката в турнирите, мога да кажа, че ни поласкаха много. Това е и стимул да се доказваш все повече и повече. Детето ми ще бъде на част от турнирите с мен, разбира се когато имам баба с нас. MTel Beach Masters 2009 е шоу не само за публиката, но и за нас самите, също така стремеж към по-високи резултати и забавление”, сподели пред Гонг отличната блондинка на корта за плажен волейбол Диана Малинова.

Програма на MTel Beach Masters 2009 при вход свободен:
 29 - 31 май Национален турнир в Пловдив, 
26 - 28 юни Национален турнир в Кърджали, 
24 - 26 юли Международен турнир CEV Challnger (за мъже) и Национален за жени във Варна, 
4 - 6 септември Българско Първенство в София,