Мтел Бийч Мастърс вече е част от историята. Турнирите по плажен волейбол, които седем поредни лета събирата стотици почитатели на този спорт няма да имат ново издание. Организаторите на надпреварата днес оповестиха, че се преустановява провеждането на Мтел Бийч Мастърс.

След седем години на бурно развитие проектът Мтел Бийч Мастърс приключва, но развитието на плажния волейбол в България продължава. Мтел Бийч Мастърс е проектът, който даде изключително силен тласък на плажния волейбол в България. За седем години веригата турнири направи това, което за цялото съществуване на този спорт не се бе случило в България. От общо 23 турнира организирани от веригата, 17 са национални първенства, едно Балканско първенство, 3 Чалънджър турнира, един Мастърс турнир и Европейско първенство за състезатели под 22 г., всички под егидата на Европейската Конфедерация по волейбол. Общият награден фонд раздаден през годините е близо 1 мил. лева.

Тежката икономическа ситуация в страната през последните години, правеше осъществяването на проекта все по-трудно, но организаторите ВВП Вайратер-Венцел и Партньор ЕООД успяваха не само да запазят нивото и ранга на турнирите, но и да постигнат разстеж в спортно-техническо отношение невиждан досега в България. Европейското първенство по плажен волейбол за състезатели под 22 г. проведено миналото лято във Варна, и което отбеляза кулминацията на Мтел Бийч Мастърс, е последното в рамките на проекта.

Организаторите ВВП Вайратер-Венцел и Партньор вярват, че са направили много, така че проектът Мтел Бийч Мастърс да е само началото на по-нататъшното успешно развитие на плажния волейбол в България. Затова и продължават своята мисия като даряват цялото спортно оборудване и спортни екипи на Сдружение „СПОРТ ВОЛЕЙ БГ“, Волейболен клуб „Олимпиец“ гр. Плевен, както и над 5 000 тениски, анцузи и хавлии на деца лишени от родителски грижи на организация SOS Детски селища България, ДДЛРГ П.Р. Славейков и ДДЛПРГ Асен Златаров, така че да бъде улеснено желанието им за развитие в спорта.

Благодарим на всички спонсори, медии, състезатели, съдийски състав, доброволци, доставчици и на всички, които работеха заедно с екипа на ВВП през годините – всички те се превърнаха в наши приятели и ще останат в сърцата ни завинаги!