Марица (Пловдив) ще има своя двойка на първия турнир от Балканска верига по плажен волейбол за жени 2015, който започва този четвъртък в Турция.

За град Бурхание на егейското крайбрежие заминават Диана Малинова & Теодора Симеонова, а България ще бъде представена още от Светла Ангелова & Ирена Мишонова при жените и Николай Колев & Константин Митев при мъжете. 

Седмица по-късно веригата ще пристигне и в Пловдив за втората си спирка от новия сезон.

В края на миналата седмица Балканската волейболна асоциация изненадващо обяви на официалния си сайт тези два турнира за мъже и жени, в допълнение към трите от веригата в края на лятото, за които се знаеше още през декември. 

Така този трети сезон с поне пет турнира се очертава да бъде най-дългият досега след двете спирки през 2013 и четирите през 2014 година.

Пясъчните битки в Бурхание ще се проведат от 4 до 6 юни.  Следва надпреварата в Пловдив от 12 до 14 юни, в която, освен Малинова & Симеонова, Марица ще има още една представителка. Младата надежда на Жълтите Гергана Лулчева ще играе в тандем с бившата състезателка на клуба Дани Найденова.

Актуалният календар на БВА предвижда Балканската верига да посети Гърция от 28 до 30 август, да се завърне в България от 4 до 6 септември и да приключи в Турция от 11 до 13 септември, като за тези три турнира все още не се уточняват градовете-домакини.