Трънлив път към основната схема отреди жребият на Диана Малинова и Ася Динова за днешните квалификации на турнира Анталия Оупън от Световната верига на ФИВБ по плажен волейбол.

На пясъка в турския средиземноморски курорт най-опитната състезателка на Марица (Пловдив) Малинова и нейната партньорка за това състезание Динова от Славия (София) ще трябва да преодолеят два силни съперника днес, за да се наредят сред 32 двойки, които от утре ще започнат същинската надпревара за разпределяне на общия награден фонд от близо 129 хиляди лева.

Българската двойка бе поставена под №20 от общо 22 тима в квалификационната схема и в първия си мач днес от 13:00 б.в. на корт №3 ще се изправи срещу латвийския тандем с №13 Алисе Леце и Марта Озолиня.

“Латвийките са млади, но с повече опит от състезания с такъв ранг от нас”, коментира Диди Малинова пред volleymaritza.bg. “Минус за нас е и, че това ни е първото състезание за сезона и не сме имали възможност да се подготвим достатъчно добре за него. Гледахме запис от техен мач, игран по-рано тази година, и все пак смятам, че имаме своите шансове срещу тях.”

Победителят от двубоя между Леце/Озолиня и Малинова/Динова ще премери сили във втория и последен квалификационен кръг с руската двойка Анастасия Барсук и Александра Моисеева, поставена под №4, от 16:20 б.в. на корт №1.