Кранево ще бъде домакин на седмия турнир по плажен волейбол за мъже от веригата за любители Beach Volley Mania 2013. Надпреварата ще е за AquaLife Cup и ще се проведе следващия уикенд (24 и 25 август).

"Предстои ни голям купон. Тази година това е първият ни и единствен морски турнир, така че ще се постараем всичко да бъде супер", казаха от Volley Mania.

Домакините от спортния комплекс AquaLife са осигурили 1000 лева награден фонд при минимум 16 записани двойки. Ако отборите са 12, сумата ще е 750 лева, а ако са осем - ще бъде 500 лева.

Записването вече тече, като желаещите могат да подадат заявка за участие на volleymania@gmail.com до 19 август. Единственото условие е да не са били картотекирани като професионални състезатели в последните три години.

"Дотук вече са се регистрирали някои от софийските отбори, които са познати във веригата. Надяваме се, че ще се запишат и двойки от Добрич, Варна, Балчик и другите околни градове, защото там има момчета, които играят на много добро ниво", добавиха от Volley Mania.

Сред записаните е и бившият баскетболист на Лукойл Академик и Левски Петрослав Зафиров. 203-сантиметровият състезател ще си партнира с Красимир Иванов.

Миналата година Beach Volley Mania организира успешно турнир в Албена, който беше спечелен от Генчо Цветков и Венци Узунов.