Националните ни двойки по плажен волейбол триумфираха на първите места в турнира организиран от Каталунската федерация в Барселона.

При дамите Дияна Филипова и Мария Йосифова заеха първото място, побеждавайки с 2:0 гейма на финала испанките Мартинес и Суной. Имаше вариант решителният мач да бъде изцяло български, но на ½-финала другите ни представителки Виктория Викторова и Славина Колева бяха надиграни само с 2 точки от състезателките на Испания.

Българското дерби дойде при мъжете, където на финала Милен Стоянов и Борис Янков срещнаха Николай Колев и Валентин Димов. Варненците победиха момчетата от Кърджали и заеха съответно първо и второ място.

„Тази вечер отиваме на дискотека, а утре пътуваме доволни и щастливи. Шоуто на централния плаж в Барселона бе уникално. Всички българи, които живеят тук ни подкрепяха и със знамена. Сега трябва да уредим изпитите на едно от момичетата ни, защото е много закъсала в института, но тя ще играе на Балканското първенство във Варна”, сподели президентът на Националната асоциация по плажен волейбол и вицепрезидент на БФВ д-р Митко Иванов за Гонг.

Предлагаме ви уникалната радост на д-р Иванов и как той влезе в ролята на репортер на Гонг от Барселона, след като националите ни заеха първите места.