Българин ще бъде част от съдийския състав по време на турнира от светоните серии по плажен волейбол в Аланд.

Домакин на състезанието, което е от 14-и до 22-и август са Финландия и Швеция. Стефан Демерджиев, който в България работи като треньор на "Славия" получи нарядът, което е огромно признание, както за него, така и за родното съдийство в плажния волейбол.

"Признавам си, че съм изключително очарован от този наряд. Все пак, не всеки има възможност да ръководи мачове на най-добрите двойки в света. Надявам се да се представя на ниво и да затвърдя доброто име, с което се ползва България. На турнира ще участват водачите в световната ранглиста за миналата година Роджърс и Даухаузер от САЩ, олимпийските шампиони Рикардо и Мануел от Бразилия, двойка номер едно на Стария континент холандците Нумердорф и Шуйл. При жените всички водещи двойки в света са потвърдили участие", коментира пред www.volleyball.bg Демерджиев.

Той и Николай Русев от Варна са единствените засега 2-ма бългрски рефери с международна категория в плажния волейбол. Други 3-ма българи Огнян Андонов от София, Живко Арабаджийски и Ивелина Георгиева са кандидати за международна категория. Демерджиев дебютира на международната сцена миналата година в Полша. Тогава той ръководи няколко срещи от "Гранд плен" и с представянето си заслужи наряд за едната полуфинална среща. "Хубавото е, че нарядите за всеки кръг се решават според моментното представяне на съдиите по време на дадения турнир. Признавам си, че не очаквам да получа на този турнир полуфинална среща. Все пак съдийския елит от цял свят ще бъде там", заключи Демерджиев.