Бившият разпределител на националния отбор по волейбол на България Петър Кръчмаров успя да се справи с коронавируса и разказа за преживяното. 82-годишният бивш национал на България е записал 2 участия на олимпийски игри за страната ни, през 1964 година в Токио, и 1968 година в Мексико.

От 1993 година българинът живее в Парма, като в момента е старши-треньор на отбора от серия D Багандзола.  Ето какво разказа бившият състезател за битката си с коронавируса и своя живот.

„Всичко започна за мен още през февруари. Тогава се почувствах зле, бях отпаднал и положението изглеждаше доста тревожно. Когато разбрах, че тестът за коронавирус е положителен го изживях доста тежко, а първите дни бяха просто ужасни.  Нито можех да спя, нито да ям дробовете ми бяха силно увредени. Дори да пиеш вода е истинско мъчение, чувстваш се така, все едно поглъщаш кристали. Доста трудно дишах, а дните между 8-и и 10-и март бяха най-трудните за мен. Във всеки един миг всичко можеше просто да приключи, за щастие на 10-и март в 10.00, докторът дойде при мен и ми каза: Ти спечели най-важната битка в живота си", започна той. 

"Сега вече ще празнувам и второто си раждане, това на 10-и март. Изпитанието с коронавируса за мен бе като трета олимпиада, но това беше най-тежката битка и съм щастлив, че успях да я спечеля. Вече съм вкъщи при съпругата ми Виолета, а тя ме посрещна с думите: Петър Кръчмаров спечели най-важната битка в живота си, която е много по-ценна от златен олимпийски медал.

Автор: Делян Калинков