Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов коментира успеха над Хебър с 3:1 гейма в мача от последния кръг на редовния сезон на Суперлигата. С успеха „червените“ завършиха на второто място и на четвъртфиналите ще спорят с Пирин Разлог. Според Попов отборът му има определена стойност, като той подчерта, че нито го възхвалява, нито го принизява.

„Получи ни се играта. Очакваният силен сервис на домакините не проработи в първия гейм и оттам се разиграхме. Вторият гейм го измъкнаха със сервиси. Труден мач за нас, защото играехме за нещо. Доволен съм от момчетата и целия сезон. Отборът ни има определена стойност. Нито го възхвалявам, нито го принизявам. Играем почти равномерно ПРЕЗ целия сезон. Не всеки мач резултатите може да са позитивни, за мен като треньор е важна играта", започна Попов пред DIEMA SPORT 2. 

„Имаме от години план за блокада, в повечето пъти проработва, понякога – не, за жалост. Днес се справихме“.

„Няма по-малко ключова фаза. Медалите се разпределят сега. Отборът на Пирин Разлог е негостоприемен. Не бива да подценяваме, че са седми. Следващите седмици ни предстоят емоции. За зрителите позитивни, за нас – малко нервни. Такава обаче ни е професията“, каза още специалистът.

„Първият плейоф ще бъде в зала „Васил Симов“, коментира за финал Попов.