Левски София поведе с 2:1 победи в полуфиналната серия в шампионата на България по волейбол за мъже. В трети мач от плейофите "сините" се наложиха с 3:1 (27:25, 22:25, 25:18, 25:20) пред собствена публика над Нефтохимик 2010.

В първата част домакините водеха спокойно с 15:10, за да се оттеглят с аванс в срещата при 27:25. Миналогодишният първенец успя да се върне в срещата при 25:22 в своя полза, но Левски възстанови преднината си при 25:18 в третия гейм. Четвъртата част отново премина под пълната диктовка на столичани, които контролираха изцяло събитията на полето. Левски натрупа аванс от 17:10, за да затвори двубоя при 25:20 след близо два часа. 

Най-резултатен за победителите в зала "Левски София" стана Алехандро Торо със 17 точки. Неговите съотборници Симеон Николов и Светослав Гоцев добавиха по 15 пункта. За бургазлии с 19 точки завърши Розалин Пенчев. Иван Раич реализира 12 точки в полза на гостите.

Следващата среща от серията между двата отбора е на 13 април в зала "Младост" в Бургас.

Треньорът на волейболния Левски Николай Желязков бе доволен от успеха на тима си над шампиона Нефтохимик в третия мач от полуфиналната плейофна серия, но предупреди, че все още нищо не е решено.

"Стана нервен мач, но това е нормално с оглед на важността на срещата. Имаше и хубави, и лоши изпълнения. Ние се справихме добре. играхме добре най-вече в защита, както и на блокада", бе първият коментар на треньора.

"Във втория гейм започнахме да правим много грешки на сервис и върнахме Нефтохимик в мача. Трябваше да променим нещо и се радвам, че успяхме да го направим. И двата отбора имат резерви, ще видим какво ще стане", добави той.

"Мони си е Мони (б. а. - Симеон Николов). Многото точки на разпределителя не са добър атестат за здравето на треньора, но той си го може. Направи успешни пуснати топки", каза още Николай Желязков, който обеща отборът му да не се чувства фаворит в четвъртия мач и да подходи напълно сериозно към срещата в Бургас в събота./БТА