Треньорът на Левско Сиконко Брунко Илиев, извел „сините” до първа титла след двугодишно отсъствие, даде специално интервю за вечерното предаване по Дарик радио „Гол линия”, в което коментира успеха на своя отбор, бъдещето си, както и националния отбор.

„Беше наистина един месец пътуване, тренировки, много мачове и след като спечелихме титлата има удоволствие и умора. След една седмица започва Купата на България. Аз не съм очаквал че толкова ще се развълнувам. Имал съм много успехи и би трябвало да съм по-спокоен, но се развълнувах, защото мисля, че това ще е един от последните успехи в моята кариера. Страшно съм благодарен на момчетата, че играха за феновете, за себе си и за мен”, заяви опитният специалист.

„Във всички сайтове за залагания нашият коефициент за победа над ЦСКА бе много висок, искахме да докажем, че не е така и го направихме. По-голямата част от медиите бяха с нагласата, че ЦСКА ще спечели, имайки предвид, че спечелиха редовния сезон с голяма разлика. Ние спечелихме шампионата с първия мач, в който победихме в тяхната зала”.

„Много гледахме ЦСКА, всеки от момчетата си имаше поставени задачи в компютъра и залагахме на тактическите указания и успяхме, особено в нашата зала да се противопоставим на най-силния им нападател Филип Мейо, защото той прави разликата. За наша радост той бъркаше и хванахме доста негови нападения. Имайки предвид икономическото състояние на българския волейбол, това е пътят. За да може да им обърнат внимание мениджъри от други страни, където волейболът е много по-добре заплатен”.

Относно предстоящия турнир за Купата на България, Илиев коментира: „Добре е, че спечелихме титлата, защото ще играем по-спокойно, искаме да тренираме по-спокойно и мисля, че поне на финал ще отидем, разбира се зависи от жребия”.

„Моят принос е по-малък от този на Найден Найденов и на самите момчета, но аз доста години 8 съм работил с младежи и е по-лесно, защото в България действителността след демокрацията утежни работата ни, защото волейболистите се отнасят доста фриволно”.

Брунко Илиев призна, че след края на сезона ще продължи работа с юношите на Славия. Той коментира и българският национал отбор и неговият нов треньор Силвано Пранди.

„Доста контузии има отбора. Много е трудно на някои националния състезатели, защото играят силно първенство, европейска купа, после и с националния отбор. Хубавото е, че ще бъде организирана добре работата и дисциплината ще е на високо ниво. Радвам се, че мъжкото направление държим традиции. При младите също излизат добри момчета”

„Апетитът идва с яденето, но за мен здравето е по-важно. Един треньор няма ли професионална отговорност, не е добър треньор. Привличането на Пранди е добро, но при младите няма достатъчно желание. Има треньори за подрастващите, но не се ангажират достатъчно. Има и отлив от деца, трудно идват в залата. Иначе има добри млади момчета, при кадетите имам трима от Славия. Има момчета за бъдещето, но трябва повече да им се отделя внимание”, допълни Илиев за Гонг.