На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена.

Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 уайлд карти, един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии. То е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия.  

Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Наградният фонд е на обща стойност 3500 евро.

За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще стратира конкурс за най-добра „екшън снимка“, направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с карач по време на движение и трикове.

Програма 24.01, събота: 

11.00  - Oтворена тренировка / 12.30 – Kвалификация
14.00 – Финали
15.00 – Hаграждаване / Важно: След награждаването, ще отворим достъпа за каране на съоръженията за всички, които се чувстват достатъчно опитни да се пробват.
16.00 – 23.00 – афтър парти с готина музика в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.