Тогава отборите не бяха разформировани. Бяха променени само имената им. Това не ги прави обаче други, защото правните субекти се запазиха. Същото се случи с Литекс, който на 02.06.2016 г. бе преименуван (с вписване в Търговския регистър) на "ЦСКА-СОФИЯ" и продължи да се подвизава под новото си име, но със собствената си история - т.е. 4 бр. титли и още толкова купи на страната.
Ето един добър, уравновесен, професионален, колегиален коментар от български треньор. Браво! И дано се сбъднат прогнозите му - той заслужава!
Мачовете на Левски с Литекс (сега под новото си име "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София) са били винаги оспорвани, но никога не са били някакво особено дерби, а още по-малко пък "вечно" дерби. така ще е и сега. Резултатът ще е важен за позицията на отборите и нищо повече. За същаление очаквам изнервена и груба игра, без много майсторство. много вероятен е равния резултат, въпреки че ми се иска по-достойния клуб - Левски - да победи.
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
@bsz1916 - За съжаление това май бе и последното от добрите му решения. Но иначе Божинката е прав, не е редно да поставяш клуба, който те е направил футболист, в такава ситуация, още повече знаейки, че се намираме в един от най-тежките момент от историята си.
@go6etogong - Припознамвачо ловешки, комунистически дебили бяха създателите на несъществуващия вече ЦСКА! Комунистически архидебили бяха посчитателите на този клуб, заченат по образец на московския клуб на чарвената армия. Това бяха селяндури, неграмотни и мързеливи, надошли в София и заели фатмашки постове, както и техните наследници. Не случайно най-голямата маса от привърженици на червения клуб в София са съсредоточени в "Младост" - квартал, създаден специално за новодошлите в столицата военни клатикурници, лапачи, търтеи! След фалита от 09.09.2016 г. вече няма ЦСКА! А, "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и по тази причина "цСКА-СОФИЯ" е клуб с 4 броя титли в историята си! Както го каза народа "Червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!"
Големият съперник на Левски е Лудогорец, а не "ЦСКА-СОФИЯ". Защото "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс, а Литекс никога не е бил особено голям проблем за Левски. някога имаше един отбор, който бе вечен съперник на Левски, но този клуб не съществува от 09.09.2016 г.
@m65 - Независимо какво претендират и независимо какво платят "ЦСКА-СОФИЯ" никога няма да стане ЦСКА (с 31 титли). Защото "ЦСКА-СОФИЯ" си остава просто новото име на Литекс и нищо друго!
@9popo - Левски е отборът на антикомунистите. Отборът на комунистите ЦСКА бе фалиран и вече не съществува. "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс. Ето защо "ЦСКА-СОФИЯ" има 4 титли, докато Левски има 26 титли. Що се отнася до ЦСКА 1948 - това е нов клуб с две-три годишна история и има 0 титли.
@kakasia - Никое не държи историята на ЦСКА. Клубът бе фалиран и с това престана да съществува. Историята не може да бъде наследена - нито едно отличие не може да бъде наследено от никой друг, защото това са така наречените нематериални права от личен характер, които си оставата завинаги за правния субект, който някога ги е притежавал (спечелил). Тези права нито могат да се продадат, дарят, наследят, изобщо не могат да бъдат прехвърляни на никого. Например, ако някога дядо ти е станал шампион по бокс за 1956 г. например, ти като негов наследник ще станеш ли шампион по бокс за 1956 г.? Не нали! Също, ако някой купи златния медал на дядо ти, с това ще стане ли той шампион по бокс за 1956 г.? Не, нали! Или, ако някой закупи всички имоти на дядо ти, с това може ли да считаме, че е станал той шампион по бокс за 1956 г? Не, нали? Независимо от всичко дядо ти си остава шампиона по бокс за 1956 г. и толкова. Докато е жив - той си е шампион, след смъртта му, никой не може да се счита, че го е наследил. Същото и с ЦСКА!
Прав е чичо Пенчо - двете цска-та нямат нищо общо - ЦСКА 1948 е създаден през 2016 г., т.е. един чисто нов клуб, докато "ЦСКА-СОФИЯ" е създаден през 1924 в Ловеч под името Хисар, после става Кърпачев, Осъм, ЛЕКС, Ловеч, Литекс, за да приеме на 02.06.2016 г. днешното си име "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София. За разлика от новото "ЦСКА-СОФИЯ" има в историята си цели 4 титли и още толкова национални купи. Тъй че, наистина няма нищо общо между двете!
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
@SlaviaSofia1913 - По начало очевидно си много слабо подготвен, за да даваш правни квалификации. Уважавам клуба Славия (най-стария и истински спортен съперник на Левски - защото онези, с червената петолъчка, дето вече не съществуват, винаги са били в сферата на нещо друго, различно от спорта), поради което ще премълча какво още мисля за теб!
@Rapdjan - лайняра си ти, микренски помияр, мастия ловешка! Червени свине бяхте, оранжеви мастиии станахте! Лапай на джуджето, че за друго не ставаш!
@IbreObre Помияр микренски, ловешка мастия! Такива като теб не могат да бъдат морални съдници! Отивал да гълташ семенната течност на джуджето, защото за друго не ставаш! Червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!
@IbreObre помияр микренски, ловешка мастия! червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте! не осмърдявай, мастийо микренска околното пространство! млъкни и лапай на джуджето, защото друго не умееш!
@IbreObre - Помияр микренски, ловешка мастия! червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!
@IbreObre - Помияр микренски, само един клуб го няма и той се казва ЦСКА! Левски съществува и ще продължи да съществува, защото има велика публика, умна, разбираща, компетентна - за разлика от червените свине, които избраха да станат оранжеви мастии, вместо да си спасят отбора! Освен това "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и има 4 броя титли в актива си. Докато Левски е клуб със 106 годишна история и има 26 титли, т.е. левски е клубът с най-много отличия от всички съществуващи към момента български клубове.
@BaLoN - Микренски помияр! Спукай се от мъка, но Левски го има, докато от 09.09.2016 г. ЦСКА вече НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! И никога няма да го има повече, колкото и семенна течност на ГГГ да гълташ и ти и приятелчетата ти. Червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!
@eddie - историята си е история, и Левски си я притежава, за разлика от ЦСКА, който вече НЕ СЪЩЕСТВУВА и никой не притежава тази история. Защото "ЦСКА.-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и притежава само историята на Литекс, т.е има 4 бр. титли!
@Morti - помияр микренски - касае се за акции на приносител, които могат да се предадат без това да има връзка с каквито и да е запори върху движимости или възбрани върху недвижими имоти.
@BaLoN Помияр микренски! Ловешка мастийо! Левски и левскарите НИКОГА не са били подлоги! Левски и левскарите са клуб на българския елит! Клубът е създаден от младежи, с цел да постига спортни успехи и да защитава морални принципи. И винаги го е правил!!! Ето защо през комунистическия режим, Левски бе отбора на народа - на честните хора, които не приемаха съветското робство! Докато ЦСКА и цесекарите в България от създаването си бяха истински ПОДЛОГИ, робски покорни на червената власт, която ги създаде по московски образец за да защитават ПОЛИТИЧЕСКИ, а не спортни или морални ценности! Вие бяхте заченати в порока на подлостта, сервилниченето и шумкарско-фатмашката арогантност и в предателство и лакейство заминахте в отвъдното! По ирония на съдбата това се случи точно на съкровената ви дата - Девети септември - 09.09.2016 г.! От тази дата НЕ СЪЩЕСТВУВА вече ЦСКА и никога, НИКОГА няма повече да съществува. Всичките ви служебно получени през комунизма титли отидоха в статистиката и никой няма право върху тях! А, що се отнася до "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София, то всички знаят, че това е просто новото име на Литекс от гр. Ловеч.Чисто и просто на 02.06.2016 г. ловешкия Литекс се премести в София и промени името си на "ЦСКА-СОФИЯ". Така "ЦСКА-СОФИЯ" е един клуб с 4 бр. титли и още няколко броя национални купи - това е реалната история на този ПРЕМЕСТЕН и ПРЕИМЕНОВАН с помощта на ВЛАСТТА клуб, който се опитва да измами хората и да открадне историята на комунистическото изчадие. И вие, ПОДЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ приехте сервилно измамата, защото вие сте свикнали да ЛЪЖЕТЕ, да ФАЛШИФИЦИРАТЕ, да се ПОДЛАГАТЕ на силния на деня, точко както и вашите създатели някога - българските лакеи на съветския окупатор! Червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!
@BaLoN - Помияр микренски! Мастия оранжева! Не съществува ЦСКА!!! От 09.09.2016 г. НЕ СЪЩЕСТВИВА и НИКОГА няма да съществува ЦСКА! Сега има някакъв "ЦСКА-СОФИЯ", но това е просто новото име на Литекс, прието на 02.06.2016 г. ""ЦСКА-СОФИЯ" е Литекс и има 4 бр. титли!
@BaLoN - Помияр микренски! Фалиран е един отбор, но това не е Левски! Фалиран е ЦСКА и този клуб НЕ СЪЩЕСТВУВА от 09.09.2016 г.! Сега има един клуб с 4 броя титли, наречен "ЦСКА-СОФИЯ", за когото всички знаят, че до 02.06.2016 г. се наричаше Литекс.
Фалиран е отбора, създаден от БКП и ДС през 1948 г. под името ЦДВ, прекръстен на ЦДНА, след това приел московското име ЦСКА "Червено знаме", ЦСКА "Септемврийско знаме", "Средец", ПФК ЦСКА и прекратил съществуването си на 09.09.2016 г. Този клуб вече НЕ СЪЩЕСТВУВА и никога повече няма да го има. Той отнесе със себе си 31 титли (голяма част от тях получени служебно от комунистическата власт). Сега има друг клуб, който се нарича "ЦСКА-СОФИЯ", известен до 02.06.2016 г. с предишното си име Литекс. Тозе клуб "ЦСКА-СОФИЯ" има в актива си 4 титли, т.е. по-малко от Славия ( със 7 титли) и Лудогорец (с 8 титли). Това са фактите!
@BaLoN - Говадо е баща ти, помияр нещастен! Отивай да поемеш семенната течност на микренското джудже и после викай за славата на четирикратния шампион "ЦСКА-СОФИЯ", новото име на Литекс!
@Kureishio - Акциите на мажоритарния собственик трябва да се прехвърлят на някой друг, за да се стигне до смяна на собствеността, наистина. Обаче все пак сделката по прехвърлянето на акциите може да стане и на друго място, не само в Бг. Проблем ще бъде, ако мажоритарния собственик просто откаже да прехвърли акциите. Тогава ще се усложни ситуацията в клуба. всъщност, вероятно се разчита на нови спонсори, които да поддържат клуба. Мисля, че ще се намерят такива и Левски ще преодолее съдбата на ЦСКА, който всъщност насила бе фалиран, за да се настани на негово място Литекс (както и стана, въпреки че е ясно "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и няма нищо общо с ЦСКА (с 31 титли))
Левски доказа, че винаги е бил клуб на ПОЧТЕНИТЕ хора!
Всеки клуб е търговско дружество и въпросът за финансите е много важен. Имаше до преди три години един софийски клуб, който се криеше от финансовия проблем, сключваше договори за закупуване на играчи, определяше бомбастични заплати, примамваше футболисти, стигнали до почти контракт с друг клуб, но се отказваха от него, заради предложениет им по-примамливи условия, след което нямаше никакви плащания - нито по продажбана, нито по личния договор. Същият този клуб не плащаше и дължимите социални осигуровки, не плащаше данъчни задължения, не плащаше на снабдители и т.н. Мотива беше, че правели футбол! Оказа се, че това е само наужким футбол. Всичките им обещания към играчи, треньори, клубове също се оказаха наужким. В крайна сметка бяха обявени в несъстоятелност и вече не съществуват от 09.09.2016 г., Кой е този клуб ли? Ами, този който имаше 31 титли, но те преминаха в небитието заедно с прекратяване на дружеството.
Никой не може да е втори с ЦСКА, защото ЦСКА не съществува от 09.09.2016 г. Всички знаят, че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и има 4 титли.
  • 1