Гонг, ако сте истински журналисти трябва да изписвате правилно имената на клубовете. Пишете правилно "ЦСКА 1948", но не пишете правилно "ЦСКА-СОФИЯ", защо? Защото искате да въвеждате в ЗАБЛУЖДЕНИЕ публиката ли? Много добре знаете, че ЦСКА не съществува от влизане в сила на съдебното решение на СГС от 09.09.2016 г., но продължавате да изписвате името на "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София като ЦСКА. Защо лъжете, след като знаете, че всъщност "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и това е съвсем друг клуб, различен от фалирания ЦСКА? Лъжете, защото ви плащата да лъжете, или защото ви е страх от един микренски "бизнесмен"? Ето защо България е на 112 място по свобода на словото! Вие сте активна част от несвободата на словото у нас!
@1973red - Първо, ако наистина уважаваш съперника, ще го наричаш с истинското му име, т.е. ще трябва да пишеш Левски - с в, а не с ф. Второ, рябва да пишеш и твоя клуб с правилното име - "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София, защото така се казва. Като пишеш ЦСКА, всъщност въвеждаш в заблуждение, защото клубът който играе домакински мачове на ст.Б.армия не е ЦСКА (този клуб не съществува от 09.09.2016 .), а е именно "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София. Трето, ти също не бива да си измисляш успехи за твоя клуб "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София, защото това е просто новото име на Литекс, и следователно има 4 (четири) броя титли. С 31 титли беше ЦСКА, но както се знае ЦСКА не съществува от фалита, обявен на 09.09.2016 г.
@vetar - идеята ти е ясна, но правописа ти е сбъркан - казва се "диверсифицирани"... друг път проверявай, че някой може да те изтипоса като не много грамотен - въпреки, че микренските мастии трудно ще се сетят, защото при тях образованието е дефицит! :)
@vallige - Това са само предположения. А истината е, че от 09.09.2016 г. сме без ЦСКА. И това е завинаги. А, "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и има 4 бр. титли!
@bumerang58 - Преди всичко наименованията на отборите трябва да се изписват правилно за да не се въвеждат в заблуждение хората относно предмета на разговора. Когато говорим за "ЦСКА.СОФИЯ" от гр. София, трябва да пишем "ЦСКА-СОФИЯ", а не името на клуб, който вече не съществува - ЦСКА. Когато пишем за ЦСКА 1948, трябва да изписваме ЦСКА 1948, а не само 1948 - някой може да се обърка и да си помисли, че споменаваме отново един несъществуващ вече отбор, какъвто е ЦСКА. Бъдете прецизни, моля! И не забравяйте, че "ЦСКА-СОФИЯ" е новото име на Литекс и има 4 бр. титли. Този клуб няма нищо общо с фалирания и несъществуващ вече ЦСКА (с 31 титли)
"ЦСКА-СОФИЯ" играе на Ст. Българска армия от 2016 г., а не от 72 години. Стига сте лъгали! Защото "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс!
Чичовото наистина се връща в клуб, на който е бил треньор, но това не е ЦСКА (с 31 титли). Това е "ЦСКА-СОФИЯ" , т.е. Литекс (с 4 титли)!
@djur - "Говедо" ще викаш на баща си, мастийо микренска! Червени свине бяхте, оранжеви мастии станахте!
@Foootball - На всяка микренска мастия в главата й е Левски, а в аналното отверстие е забито пишлето на ловешкия селяндур! Няма да го разбереш, помият прост оранжев, но все пак ще ти кажа: Задълженията на Левски към НАП са РАЗСРОЧЕНИ! Левски всеки месец изплаща вноските, по плана за разсрочване! Благодарение на левскарите, които постоянно даряват за отбора на сърцето си Левски продължава да съществува, за разлика от ЦСКА, който бе изоставен от феновете си (понеже те се нагъзиха на гнома от Микре) и в резултат на това бе фалиран на 09.09.2016 г. От тази дата ЦСКА с 31 титли вече НЕ СЪЩЕСТВУВА! Сега има "ЦСКА-СОФИЯ", който има 4 титли, защото това всъщност е преименувания Литекс!
Онова момченце Йомов, който навлече эланелката на преименувания Литекс може да прегледа мачовете на дядо си - Тодор Барзов - за да разбере, че с ръгане, блъскане, викане няма как да постигне играта, футболът, който дядо му правеше! Както казваше знаменития футболен коментатор Митко Чуков: "Големият крадец, малкия Барзов" беше истински магьосник на терена.
@peliforewer - Никой не се занимава с ЦСКА, защото този клуб го НЯМА вече! Говарим за гнусната ИЗМАМА, която се опитвате да наложите - вие помиярите, мастии на ловешкия селяндур и неговите платени журналисти. Защото "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и това трябва да се знае от всички!
Много точна позиция! Най-после от фенклубовете се чу последователна и смислена приказка. Но, мисля, че трябва настъпателно, ежедневно да се иска от ръководството, треньорите и футболистите на Левски при всяко интервю, при всяка публична изява да казват в прав текст, че клубът, заселен на стлБългарска армия е преместения от Ловеч клуб Литекс, т.е. че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и нищо повече!!! Ако не се предприеме такава открита в медиите и в обществото разяснителна кампания, ИЗМАМАТА, замислена от ГГ ще успее постепенно с поколенията да се наложи. Ние левскарите, като почтени хора не бива да допуснем тази ИЗМАМА да възтържествува!
@upton - Държавата нищо не ви е взела! Защото всички тези бази са ДЪРЖАВНА СОБСТВМЕНОСТ!!! Освен това държавата даде на "ЦСКА-СОФИЯ" стадиона, който се използваше преди това от един друг отбор, който бе фалиран - ЦСКА. Държавата даде стадион Българска армия на преместилия се от Ловеч в София клуб "ЦСКА-СОФИЯ" без да проведе законен търг!! С други думи стадионът е предоставен абсолютно НЕЗАКОННО!!! При това точно в момент, когато имаше възможност ЦСКА да бъде спасен с оздравителен план! Ако червените фенове не бяхте подкрепили тази измама, ЦСКА щеше да продължава да съществува. Обача, червените фенове подкрепихте ГГ и неговия проект да премести Литекс на ст.Българска армия и да се маскира като несъществуващия вече клуб ЦСКА. Не забравяйте, че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс!!! И така ще бъде винаги, докато ГГ дава пари за това.
Поредните тъпотии на този продажен сайт! Тук работят само лизачи на микренски задници и нито един журналист. Защото за да си журналист трябва преди всичко да си честен и почтен човек. А, тези в gong.bg се оказаха обикновени проститутки и нищо повече. Те участват най-активно в гришовата кампания по налагане на една ИЗМАМА, каквато е легализиране на лъжата, че уж преименувания Литекс (сега наречен "ЦСКА-СОФИЯ") има нещо общо с фалирания на 09.09.2016 г. клуб ЦСКА! Това е истинска измама и дано тези нещастнеци от gong=bg на своя гръб усетят какво е всичките ти длъжници да се самофалират и да те оставят с пръст в уста! Тази практика, която вероятно постепенно ще се наложи в спорта, в скоро време ще премине и към обикновените граждански отношения и тогава жална ни майка на всички! Все пак, трябва да кажем, че независимо дали някой след 09.09.2021 г. ще може законно да носи името ЦСКА (досега никой не го носеше законно - нещо за което неведнъж писах!), от това няма да се промени по същество абсолютно нищо - защото "ЦСКА-СОФИЯ" ще си остане просто новото име на Литекс с 4 броя итли, а ЦСКА 1948 ще си бъде едно новосъздадено дружество и нищо повече.
@IbreObre - Привържениците на "ЦСКА-СОФИЯ" сте подли предатели, наведени пред пачките на един селяндур от ловешките села, долна сган от проституиращи, лишени от всякакво достойнство бивши червени свине! Ето това сте вие,, нещастни припознавачи, измет, срам за футболните запалянковци по цялата планета! Вие сте единствените в света, които подкрепихте фалита на вашия клуб за да са преклоните пред друг. Целта ви е едиствено да измамите света, като сеосвободите от задълженията си и заграбите чуждите ползи. Това е в шумкарската кръв на създателите ви, които с помощта на съветския военен ботуш завзеха влстта в България, откраднаха всичко, което българите бяха създали с труда си и лично се облагодетелстваха от това. Това сте вие - наследници на мързеливи селски мутри, дошли в столицата за да грабят, за да получат службички в армията, в милицията и след това да отровят живота на няколко поколения българи! И сега, сте същите като вашите предци - подли крадци, обирджии, измамници, лъжци, безсрамни лъжци! Няма капка почтеност у вас! Но народът добре го каза : "Червени свине бяха, оранжеви МАСТИИ станаха!" И не забравяй подла микренска мастийо, че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и има 4 броя титли!
Пък то истоната е, че вече няма истински ЦСКА. Този, дето го имеше го унищожиха и от 1.09.09.2016 г. вече не съществува. Появиха се два отбора със сходно име - единият еЦСКА 1948 - новосъздаден през 2016 г. клуб, а другия "ЦСКА-СОФИЯ", който всъщност е новото име на Литекс. Просто на "шокираните" чужденци трябва да се обясни и те ще разберат много лесно за какво става дума, защото те не са тъпанари, като част от бившите червени фенове, които припознаха ловешкия клуб и до ден днешн не могат да разберат простата маневра с фалита на техния клуб и подмяната му с ловешкия. Но, характерното за червената публика, още от създаването на този отбор през 1948 г., е че са малограмотни селяни, дошли в столицата за да заемат военни или милиционерски длъжности, предоставени им щедро от новата комунистическа власт.
@Dynamo_1949 Никог АС-23 не е преименувано. Това дружество е прекратено след комунистическия преврат, когато вашите създатели окупираха държавата с помощта на червената армия. Левски е преименуван на Динамо за няколко години в началото на 50-те. След развенчаване на сталиновото терористично управление и последвалото леко разведряване, както и под натиска на общественоста е възстановено името на Левски. Каквито и фантасмагории да дрънкаш, товма няма да промени факта, че Левски е създаден през 1914 г. от младежи, вярващи във висши човешки ценности, които са искали да утвърждават чрез едно ново спортно дружество, докато ЦСКА е създаден от комунистическата партия и политическата милиция ДС за да преследва чисто политически цели - налагането на комунисктически мироглед сред младежта и най-широките слоеве на обществоно посредством един спортен клуб, на който трябва да бъде осигурено вечно да бъде сред първенците, само за да се постигнат политическите им цели. Чети речите на ръководителите на този клуб от самото му създаване!
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
@1973red - Нещастен припознавач, подла микренска мастия! Няма никакви документи за никакво закриване на Левски през 1949 г. Левски продължава да бъде един и същ правен субект откакто е създаден през 1914 г. и това няма как да бъде опровергано с официални документи, издадени от компетентни държавни органи! Но това няма абсолютно никакво значение, когато говорим за несъществуващия вече ЦСКА (създаден като ЦДВ, станал ЦДНА, ЦСКА "Червено знаме", след това ЦСКА "Септемврийско знаме" и после вече си станало "Средец" до падането на комунизма!). А, "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс!!!
@Dynamo_1949 - Левски е създаден през 1914 г. и до ден днешен не е променян ПРАВНИЯ СУБЕКТ, независимо от промените в наименованието или в правно-организационната му форма. Да се промени наименованието не означава промяна на правния субект. Оставям настрана, че промените в името на Левски са продиктувани от омразата на червената власт (която създаде ЦДВ през 1948, после го нарече §ЦДНА, после ЦСКА "Червено знаме", после ЦСКА "Септемврийско знаме", после "Средец" и накрая стана просто ЦСКА) срещу Левски, безспорния неформален авторитет пред българите, който подкопаваше авторитета на партията (БКП и нейната политическа полиция ДС). В този смисъл, наименованието не е определящо за правния субект. При Левски не е имало промяна вктическите отношения това отношение, защото винаги са запазвани правата, ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, фактическите отношения, активите и пасивите на клуба. Нещо съвсем различно се случи с ЦСКА - клубът бе обявен в несъстоятелност и с това изчезна (бе прекратен) правния субект. От законова гледна точка ЦСКА не съществува вече) А "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс и има правата, задълженията, фактическите отношения на Литекс - и разбира се неговата история - 4 бр. титли!
ПРОЧЕТИ, ЗА ДА УЗНАЕШ ИСТИНАТА:
В Търговския регистър, справки, юридически лица, напиши ЕИК 110501548 - това е ЕИК на "ЦСКА-СОФИЯ". В актуалното състояние на клуба, което ще ти излезе, кликни върху едно часовниче, вдясно срещу наименованието на клуба и ще видиш истината:
2. Фирма/Наименование
02.06.2016 г., 13:51:57 ч. ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА-СОФИЯ;
18.09.2008 Г. 14:11:22 ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ

Ето така са се движили вписванията по тази партида - на 18.09.2008 г. е било Литекс, а на 02.06.2016 г. се е преименувало на "ЦСКА-СОФИЯ"! ЧЕСТИТО!!!
@Dynamo_1949 - Какво е това "Левски 1914" бе, неграмотник? Клубът се нарича Професионален футболен клуб "Левски" и има ЕИК 121660936 и седалището му е в гр. София. Левски е създаден през 1914 г. и оттогава никога не е променян ПРАВНИЯ СУБЕКТ, независимо от промяната в наименованието (промяна, причинявана от омразата на червената власт срещу отбора на народа Левски!). Пререгистрацията на спортното дружество в търговско дружетво не е променило ПРАВНИЯ СУБЕКТ. Нещо съвсем различно се случи с ЦСКА. Този клуб бе умишлено фалиран от ГГ за да се отърве от дълговете (нещо, което от Левски не направиха, защото левскарите са почнтени хора!!!), като междувременно - на 02.06.2016 г. официално бе променено името на Литекс в "ЦСКА-СОФИЯ" и бе преместено седалището му от Ловеч в София. Всичко това го пише в Търговския регистър! Напиши в Търговския регистър, раздел "Справки", "юридически лица", "ЕИК" - 110501548 и ще видиш какво ще излезе. Това е ЕИК на "ЦСКА-СОФИЯ". Като се отвори актуалното състояние на "ЦСКА-СОФИЯ", кликни вдясно срещу наименованието на клуба върху "история" (нарисувано е едно часовниче). И там ще видиш истината:

2. Фирма/Наименование
02.06.2016 г. 13:51:57
ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА - СОФИЯ

18.09.2008 г. 14:11:22
ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ "ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ"

Тчно на 02.06.2016 г. в 13ч. 51 мин и 57 сек. Литекс е получил наименованието "ЦСКА-СОФИЯ"!

ЧЕСТИТО!!!
Истината е само тази, че ЦСКА беше управляван лошо и това управление доведе до обявяването на клуба в несъстоятелност. Съгласно разпоредбата на чл. 252, ал.1, т. 3 от Търговския закон, акционерното дружество се прекратява при обявяването му в несъстоятелност. С решение на СГС от 09.09.2016 г. ЦСКА бе обявено в несъстоятелност. В 14-дневния срок за обжалване на решението не е постъпила жалба, поради което решението е влязло в законна сила и е неотменимо. В резултат - ЦСКА, с 31 титли и т.н. е прекратено и вече НЕ СЪЩЕСТВУВА. Ако някой иска да каже, че понеже видите ли, било лошо управлявано едно дружество и след като го фалират, то същото може да възкръсне законно, то този човек провокира към ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Защото това всъщност е умишлено престъпление против кредиторите! Ако това насърчават от Етрополе, то значи цялата тази общност, която извърши машинацията с фалита на ЦСКА и опита за замяната му с друго дружество (Литекс, сега с името "ЦСКА-СОФИЯ") е изцяло пропита от престъпно съзнание и престъпни намерения и за тях не трябва да има никаква прошка! Разбира се, това може да се случи само в нормална държава, каквато явно не сме, защото главния страх на държавниците и политиците ни е да не се генерира някакво социално напрежение по оста фенове на фалиран клуб - улични протести на ултраси - насилие - политически протести, оглавени от опозицията. Жалка картина!!!
@IbreObre - По закон - Търговския закон - ЦСКА не съществува от 09.09.2016 г. !!! Това е по закон!!! Всичко друго е измама, нагаждане, стъкмяване за да се избегне социално напрежение, страх (главно у журналисти и политици), и разбира се безконечна глупост на няколко хиляди бивши червени фенове, които приеха оранжевата идея! Това е истината. А иначе "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс - направи справка в Търговския регистър и ще видиш, че "ЦСКА-СОФИЯ" е с ЕИК (единен идентификационен код) на Литекс, Ловеч. Това по абсолютно безспорен начин потвърждава истината, че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс (точно както ЦСКА "Червено знаме", или ЦСКА "Септемврийско знаме" са просно последователни имена на ЦДНА)
Крайно време е всички ръководители на Левски, треньори, футболисти да се отнасят към "ЦСКА-СОФИЯ" открито като към Литекс с ново име! Това, че "ЦСКА-СОФИЯ" е просто новото име на Литекс трябва да се казва навсякъде и при всички случаи на официално изявление, интервю и т.н. пред медиите. На измамата трябва най-последа се сложи край и де стане ясно, че вече не съществува ЦСКА (с 31 титли) и че "ЦСКА-СОФИЯ" е всъщност Литекс и има в актива си 4 броя титли.
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
Летекс едва спечели този мач, въпреки че игра срещу юношите на Левски. Да не говорим и за купищата аванти, които получи менкренския тим.....
Не стига, че Левски няма свестни защитници, но се оказа, че и вратар няма! :( Тези голове, особено втория, са абсолютни гафове на вратаря!!! Един среден вратар такива положения хваща без проблем! :( Жалко, че Левски винаги се е славел с изключително добрата си вратарска школа!
Впрочем, това, че ЦСКА вече НЕ СЪЩЕСТВУВА е и официалната теза на адвокатите на "ЦСКА-СОФИЯ" от гр. София .... и това е вярно твърдение!
  • 1