Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 разгроми състава на Германия с 5:1 и 3:1 в първия състезателен ден от втората предквалификация (Play-Ins) за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА. Двубоите от Play-Ins се провеждат във формат двама срещу двама на конзола PlayStation 5 и съставите се срещат по два пъти. Мачовете тази седмица се играят за оставане в Първа дивизия на Конференция 2 на турнира, от която във Втора дивизия ще слязат три от осемте участващи отбора.

Двата двубоя с германците бяха спечелени от националите Георги Георгиев (jorjewin) и Сезер Сабриев (BGsanchez). Българският отбор продължи участието си в същия състав, но последваха четири загуби от силните съперници Швеция (1:4, 1:5) и Италия (0:4, 1:4). За последните мачове за деня с лидера в дивизията Португалия в игра на мястото на Георгиев влезе Иван Чуров (DrNightWatch). В този състав националите записаха равенство 0:0 и загуба с 0:3. Днес българският представителен тим по електронен футбол ще се изправи последователно срещу отборите на Шотландия (18:00 часа), Русия (18:55) и Испания (19:50). Срещите може да бъдат наблюдавани на живо по Twitch канала на българския състав www.twitch.tv/team_bulgaria.

Българските национали започнаха участието си в турнира от Втора дивизия, но още в първата предквалификация успяха да се изкачат в Първа дивизия. До края на зимния сезон ще се изиграят още 2 турнира Play-Ins. Ако в края на предквалификацията българите завършат на първо място в Първа дивизия, те директно ще се класират за FIFAe Nations Series 2022. Напред продължават и двата най-постоянни отбора според ранглистата от четирите турнира. Ако не покрият тези условия, националите ще се включат в същинските квалификации за престижния международен форум през пролетта. Георгиев, Сабриев и Чуров бяха селектирани в националния отбор на база актуалния им рейтинг от представянето в турнирите даващи отражение върху световната ранглиста.