Руснаците от BetBoom Team отново достигнаха до финала на CS2 турнира на най-голямата лига за електронни спортове в България - A1 Gaming League. В полуфиналите геймърите от Русия се наложиха с 2:0 над Sampi, след 2 тайбрека на първата карта - Overpass и триумф на своята карта Mirage с 13:9.

Първата карта в двубоя започна с отлично представяне на фаворита в целия турнир BetBoom. Руснаците взеха 9 от 12-те рунда, но допуснаха изравняване на резултата, като в последния 24-ти от редовното време - звездата на Sampi Индрих "ZEDKO" Чиба направи "Ace", поваляйки 4-ма съперници с пистолет и последния пети с калашник.

В продълженията обаче феноменалните отигравания на снайпериста на BetBoom Александр "zorte" Загодиренко и младата звезда Кирилл "Magnojez" Родонов донесоха измъчен успех с 19:17.

Далеч по-лесно се разви битката на Mirage, макар че Sampi започна със серия от 3:0. Все пак руснаците се справят много силно на тази карта и го доказаха, обръщайки нещата в своя полза до 13:9. Отново "Magnojez" бе над всички в своя тим, този път с 22 убийства. За Sampi изключително разочароващо е, че снайперистът на тима Томаш "fino" Бебяк завърши като най-резултатен в целия сблъсък с впечатялващите 53 убийства, но усилията му и елитното му представяне не донесоха прогрес на Sampi до финала на A1 Gaming League, в който BetBoom ще играе за голямата награда от 16 хил. лв.