Геймърите от G2 Esports се класираха за полуфиналите на CS2 турнира IEM Чънду. "Самураите", които завършиха на трето място в група А, след победи над Lynn Vision и HEROIC, стигнаха до плейофите на турнира в Китай с награден фонд 250 хил. долара. Първият съперник на G2 в заключителната фаза на турнира бе Virtus.pro. Испанската организация обаче не срещна никакви проблеми с руския си опонент и се наложи с 2:0, след 13:6 на Anbuis и 13:10 на Overpass.

Много силно представяне в първата карта за G2 записа Неманя "huNter-" Ковач, с 16 убийства, както и руският снайперист на тима Иля "m0nesy" Осипов, за когото един от лидерите на Virtus.pro Джами "Jame" Али каза преди дни, че е единственият, от когото може да се учи в момента.

На втората карта впечатляваща игра за руския тим направи Пьотр "fame" Болишев, който записа цели 27 убийства. Уви, това не бе достатъчно за изравняването на резултата и VP отпадна в първия кръг на плейофите, като си тръгва с 10 хил. долара от наградния фонд на турнира. Припомняме, че шампионът на IEM Чънду 2024 ще получи покана за участие в IEM Кьолн 2024. На полуфинал G2 ще играе срещу MOUZ, който завърши на първо място в група А и получи директно място във финалната 4-ка на турнира в Китай.