MOUZ победи G2 Esports в полуфинала на CS2 турнира IEM Чънду и се класира за големия финал на състезанието в Китай, с награден фонд 250 хил. долара. "Мишоците" спечелиха с 2:1, след много силно индивидуално представяне на Адам "torzsi" Торжаш на първата карта, Nuke, в която унгарецът завърши с 24 убийства, и на Лудвиг "Brollan" Бролан на решаващата Overpass, в която той приключи с 19 фрага.

MOUZ спечели на Nuke с убедителното 13:8, въпреки че картата бе избрана от G2. Отговорът на "самураите" дойде на Ancient, на която MOUZ трябваше да се опита да затвори мача с чиста победа. Поредното фамозно представяне от Иля "m0nesy" Осипов обаче донесе равенството в резултата. Руският снайперист завърши с 22 убийства, а G2 победи с 13:7.

Така се стигна до Overpass, на която "мишоците" си осигуриха място във финала след 13:10. G2 завършва в топ 4 на турнира като си тръгва от Китай с 20 хил. долара, а от своя страна немската организация MOUZ ще играе в големия финал в битка за 100 хил. долара, както и място в IEM Кьолн 2024.