FaZe Clan се класира полуфиналите на CS2 турнира IEM Чънду, шампионът, в който ще участва в IEM Кьолн 2024. Геймърите от FaZe се пребориха с Team Liquid с 2:1 в четвъртфиналите на състезанието в Китай, с награден фонд 250 хил. долара. 

Ръсел „Twistzz“ ван Дълкен от Team Liquid се изправи срещу бившите си съотборници във FaZe Clan. Воден от своя капитан Каспер „cadiaN“ Мьолер, бившият тим на Алекс Петров показа изключително борбена игра на Nuke, но в крайна сметка FaZe триуфмира след продължения, на картата, която всички наричат „домашна“ за Фин „karrigan“ Андерсен и компания. 

После битката се насочи към Anubis, на която „cadiaN“ и Кийт „NAF“ Маркович бяха най-резултатни за успеха на „кончетата“ с 13:11 рунда. Съвместно те неутрализираха супер представянето на снайпериста на FaZe „broky“, който записа 26 убийства на картата. Решаващата битка остана за Mirage. FaZe изигра отлична Т-страна, а след това не даде шанс Liquid да стопи изцяло разликата и го елиминира след 13:10. В полуфиналите в Чънду „кланът“ ще играе срещу Astralis, като ще търси реванш от „червените“, които победиха в битката на двата тима в груповата фаза на IEM турнира в Китай.