Дори и президентът на най-известната организация за смесени бойни изкуства UFC Дейна Уайт е впечатлен от въздействието, което шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа има върху феновете на спорта.

Както бе заявено многократно през последните седмици, Уайт планира да влезе в света на бокса през 2018-а година като промоутър. Уайт вече е насрочил няколко големи срещи, в които планира да седне на масата за преговори с различни ключови фигури от света на бокса.

A Уайт гледа на Джошу, като една от най-големите звезди в бокса и би искал да има възможност да работи с него. "По мое мнение той е най-разпознаваемият човек в бокса", заяви Уайт.

За съжаление Уайт не разкри точните си планове или стратегия за това, което възнамерява да направи в спорта.

"В момента имам два различни плана. Имам план А и план Б, но не съм сигурен с кой ще започна. Но ще седна за преговори с всички в тази индустрия. Едно е сигурно, всички искат да говорят. Така че в началото на следващата година ще отделя един месец, в който ще разговарям с всички, след което ще видя какво ще правя. Мисля, че сега е точното време. Просто го усещам. Вижте, не знам дали нещата ще се получат, но ми се струва, че имам доста добра представа как да го направя. Затова ще си дам шанс”, заяви Уайт.

Боксовата компания на Уайт - Zuffa Boxing - ще бъде приютена под чадъра на компанията майка на UFC - WME-IMG.