Петима български боксьори ще се качат на ринга в Пореч днес, за да атакуват финалите на Европейското първенство за младежи и девойки. Водени от олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов те вече си осигуриха минимум бронзови медали на турнира в Хърватия. Националите ни обаче са пределно мотивирани и ще преследват нови успехи на полуфиналите.

В следобедната сесия, която започва от 15:00 часа, на ринг А ще се качи Алейна Мехмед. В категория до 81 килограма тя ще боксира с Веста Прапуолените. Мачът с литовката ще стартира около 17:30 часа. Във вечерната програма, която започва в 18:30 часа, ни очакват още четири мача с българско участие.

На ринг Б, около 19:00 часа Атанас Динков (54 кг) ще боксира с Омар Аслънлъ (Азербайджан). На ринг А около 19:30 часа Викторио Илиев (60 кг) ще срещне представителя на домакините Матей Мартон, а около 21:00 часа Стоян Петров (86 кг) ще играе със сънародника му Йосип Токич. Веднага след него, на ринг Б Роселин Бачевски (92 кг) ще атакува финал срещу Лео Фонауа (Англия).