Дионтей Уайлдър ще се бие с Джълей Джан в сблъсък в тежка категория в галавечерта в Рияд, Саудитска Арабия, в която основен мач ще бъде спорът за световната титла в лека тежка категория между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол.

Бетербиев, носител на поясите на WBC, WBO и IBF, ще се изправи срещу шампиона на WBA Бивол за абсолютната световна титла в категорията на 1 юни. В същата мач-карта, Уайлдър, който е бивш световен шампион в тежка категория на WBC, ще направи завръщането си срещу опасния китаец Джълей Джан.

Джан спря на два пъти Джо Джойс по впечатляващ начин, преди да бъде победен от Джоузеф Паркър. Уайлдър, който се би три пъти с Тайсън Фюри, също бе изненадан от Паркър. „Бронзовият бомбардировач“ бе гласен за опонент на Антъни Джошуа, но мачът помежду им пропадна след загубата на Уайлдър.

„Чувствам се добре. Очаквам с нетърпение мача. Уважавам Джан, той е добър боксьор и имам респект към него заради това. Сега е моето време. Минах през много. Трябваше да се прегрупирам и да се събера. Ще видим дали все още го мога. Просто съм готов да направя това, което обикновено правя. Да бъда този Уайлдър, който всички познават“, каза американецът.

На 1 юни, преди сблъсъка между Бетербиев и Бивол, на ринга ще има още един мач в тежка категория – той ще противопостави Даниел Дюбоа на Филип Хъргович.