Една от най-големите сензации в бокса тази година бе сътворена от Райън Гарсия, който победи тази нощ със съдийско решение непобедения до тук Девин Хейни. Битката на американците в Ню Йорк не разочарова и Гарсия победи Хейни, но не взе титлата му от WBC в супер лека категория. Въпреки трите нокдауна счупената челюст, шампиона запазва титлата си! До тук Хейнит имаше 30 победи с 15 нокаута, а това е първото му поражение в кариерата.

Гарсия обаче бе с килограм и половина по-тежък на кантара и това означава, че не може да вземе пояса в супер лека категория. Въпреки това, той направи може би най-голямата изненада до момента за годината. Още от начаблото Гарсия тръгна в атака. Нанесе ляво кроше още в началото на двубоя и наистина разтърси Хейни. Девин трябваше да оцелее в клинч. Опитите на Райън да довърши съперника си бяха хаотични. И през вторите три минути Хейни водеше в резултата. Той работеше добре с крошета и десен прав.

Борбата беше напрегната. Много клинчове и фаулове. Плътността на боя намаля и той се превърна в тактическа конфронтация, което е в полза на Хейни. От публиката се чува недоволно мърморене. Гарсия се мъчи да нанесе един прецизен удар. Той имаше добър епизод в началото на 6-ия рунд, но след това отново отстъпи инициативата.

Гарсия продължава да обръща гръб на Хейни, а след това се оплаква, че Девин нанася незаконни удари и после… Нокдаун!!! Райън сваля шампиона в 7-ия рунд. Той започна клинч. Гарсия нанасе удар след спирането на съдията и получи наказание.

Нокдаун номер две от Гарсия в 10-ия рунд. И после още веднъж в 11-и! Това се превърна в голям погром за шампиона. Съдиите след 12-ия рунд решиха единодушно. 112-112, 114-110 и 115-109 в полза на Райън.