Бившият световен шампион в две категории американецът Девин Хейни (31-1, 15 нокаута) коментира поражението на сънародника си Райън Гарсия (25-1, 20 нокаута). Припомняме, че Хейни загуби титлата на WBC в супер лека категория (до 63,5 кг), като загуби по точки с мнозинство от гласовете на съдиите. В същото време Гарсия не стана шампион, тъй като не успя да влезе в нормите за теглото преди мача.

"Аллах прави точните планове“ отбеляза Хейни. „Разочарован съм от представянето си, но съм сигурен, че бях истински шампион и успях да се бия, след като бях повален в нокдаун и бях разтърсен. Той ме хвана в началото, когато ми липсваше концентрация. Успя да ме изненада и аз пропуснах лявото му кроше. Подготвихме се за него, но аз сгреших и той ме наказа за това".

"Бях по-скоро изненадан, отколкото шокиран (в първия епизод с нокдауна). Както казах, той излезе и се нахвърли върху мен, сякаш знаеше, че ще ме удари, но всичко беше заради това, че пропуснах този удар."

"Помислих си, че съдията го е оставил да се обърне с гръб към мен, позволил му е да получи твърде много клинове, но каквото е, такова е. Аллах не прави грешки. Разбира се, че искам реванш. Беше близка битка и с удоволствие бих провел още една. Дадох му шанс и би било единственото правилно нещо, ако той ми даде шанс в замяна".