Дълго обсъжданата битка за обединяване на титлите в тежка категория в света на бокса между британеца Антъни Джошуа и новозеландеца Джоузеф Паркър може да бъде обявена в следващите две седмици, според промоутъра на "Ей Джей" Еди Хърн.

Хърн заяви, че има шанс промоутъра на Паркър Дейвид Хигинс да лети до Лондон през следващата седмица, за да се успеят да финализират сделката за битка през март или април.

Хърн: Паркър няма как да получи 35%

Има и преговори с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, но неговите изисквания са били в пъти повече от това, което са искали от лагера на Паркър.

"В момента има две перфектни битки за Джошуа - Паркър и Уайлдър. Евентуална среща с Уайлдър е невъзможна към този момент заради това, което искат, но битката с Паркър е много близо", заяви Хърн.

Джошуа за последно бе в действие миналия месец, когато запази световните си титли на IBO, WBA и IBF, след като приключи в 10-ия рунд чрез технически нокаут задължителния претендент Карлос Такам в Кардиф, Уелс. Паркър също направи задължителна защита в последната си битка, а в нея той надделя над Хюи Фюри чрез спорно съдийско решение през септември в Манчестър, Англия.