Бившият световен шампион в две категории Дейвид Хей смята, че ще се завърне на страната на победителите на 17 декември, когато се изправи срещу основния си съперник Тони Белю в дългоочаквания реванш между двамата.

През март, Хей беше огромен фаворит срещу Белю, който току-що се бе качил от полутежка в тежка категория. В средата на битката обаче Хей претърпя тежка травма в ахилеса, след което бе свален два пъти на земята и в крайна сметка срещата бе прекратена в единадесетия рунд, след като Хей се превърна в боец на един крак.

Сега Хей е повече от уверен в победата, тъй като той вече работи със своя нов треньор - кубинецът Исмаел Салас, който е работил с хора като Гийермо Ригондо, Хорхе Линарес, Ненито Донайър и други.

"Наистина се наслаждавам на работата си със Салас, той е тренирал много от най-големите кубински боксьори - Ригондо, Феликс Савон - трикратния олимпийски шампион, Джоел Касамайор, Юрикорис Гамбоа. Всички най-технични бойци в света, които имат страхона подвижност, обхват на ударите, разнообразие на ударите. Той е тренирал тези деца от най-ранна възраст, така че той наистина разбира от бокс. Наистина смята, че работата ми с него ме е превърнала в най-добрата версия на самия мен", заяви Хей.

Хей смята, че най-добрата негова версия ще пристигне следващия месец в „О2 Арена” в Лондон за реванша му с Белю. Той признава, че с кариерата му е свършено, ако загуби.

„Аз съм наистина щастлив, вече започнах да провеждам спаринг срещи. Краката ми се чувстват добре, раменете ми, тялото ми - всичко се чувства добре. Всъщност обичам да ходя в залата всеки ден, да уча нови неща и да практикувам наученото. Не се чувствам на 37. Чувствам се много по-млад, чувствам се свеж, чувствам се по-добре, отколкото се чувствам в продължение на много години. Очаквам с нетърпение да покажа на хората това на 17 декември”, завърши Хей.