Европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“. Състезателката на клуб „Херея“ пропусна огромната възможност да спечели виза за Игрите в Париж, след като скъса кръстна връзка на коляното по време на турнира в Австрия и претърпя операция.

„На мен ми е много приятно с децата. Мисля, че успявам поне малко да им помогна да играят още по-нахъсано и да ги мотивирам. На този етап с крака ми всичко върви добре. Все още не мога да тренирам. Трябва леко да започна да го натоварвам. Докторите казват, че е по-добре, по-бавно да станат нещата, да не се бърза, но аз искам да се възстановя по- възможно най-бързия начин. Сега в отбора има още едно момиче и се надявам да може тя да вдигне нивото. Надявам се момичетата и момчетата да се върнат поне с два медала. На олимпийската квалификация момичетата се представиха уникално и се надавам в Белград да покажат същата игра и да се завърнат с отличие“, сподели Калина Бояджиева.

127 медала – 32 златни, 33 сребърни и 52 бронзови спечелиха българските състезатели в първия ден на надпреварата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Турнирът бе с ранг Е2 за кадети и юноши и девойки. Организатор на събитието е ТК "Херея" със съдействието на Българска федерация по таекуондо. В общото класиране в спаринг при кадети (E2), водач в класирането стана ТК "Сунг Ри Атлантик", а ТК "Гладиатор" и ТК "Херкулес" са на второ и трето място.

При юноши и девойки (E2) първо място завоюва ТК "Турбо", следван от гръцките отбори "Аянтас" и "Паянияс Нерон". В общото класиране при бейби, деца I и деца II лидери в класирането са домакините от ТК "Херея" на първо място.ТК "Феникс" зае второто място, а ТК "Нерон" е на трето. Лидер в общото отборно класиране (Е2) e клуб "Гладиатор".

В дисциплина Пумсе в "клас А" първенец е ТК Форс 2004, следван от ТК Файр София и ТК С тийм. Отборът на Серевна Гърция е първи в класирането в „клас Б“. ТК С тийм са на второ, а Файр София на трето място. В общото класиране водач е клуб "С тийм" с 935 точки, а ТК "Файр София" и отборът на Серевна Гърция остават след тях с 910 точки и за двата отбора.