На 17-ти декември в О2 Арена в Лондон ще станем свидетели на повторение или изкупление, когато Тони Белю (29-2-1, 19 KO) и Дейвид Хей (28-3, 26 KO) се срещнат за втори път за битка в тежка категория.

Още през март, на същото място, Хей беше смятан за огромен фаворит, когато се изправи срещу Белю, за когото това беше първа битка в тежка категория.

Повечето специалисти очакваха победа за Дейвид Хей в първите пет-шест рунда, а мнозина дори се съмняваха, че срещата ще надхвърли дори три рунда.

Срещата обаче се разви по различен начин, тъй като Тони Белю издържа първите пет рунда, а в шестия Хей напълно разкъса ахилеса си и се превърна в боец на един крак, което в професионалния бокс си е равно на загуба.

Неспособен да се защитава и падайки в нокдаун за втори път, Хей видя как бялата кърпа полетя от неговия ъгъл в 11-ия рунд, което даде на Белю победата.

И този път Дейвид Хей се смята от мнозина за фаворит в срещата, но не толкова голям, колкото в първата среща.

Докато Еди Хърн беше много нервен преди първата среща, сега той не е толкова притеснен за реванша. Той усеща, че Белю вече е фаворит и има много по-голяма увереност, отколкото някога е имал за първата среща.

"Тони Белю е един от най-подценяваните боксьори на професионалната сцена. Той не прилича на Дейвид Хей или Антъни Джошуа, но това, което има, е огромно сърце и той наистина може да се бие", заяви Еди Хърн.

"Този път виждам Белю като фаворит, сега той е по-уверен в себе си. Много е важно един боец да вярва в победата. В първата среща той поемаше ударите на Хей през първите пет рунда, но накрая излезе като победител, това е много важно. Отново ще станем свидетели на страхотна битка в тежка категория. Що се отнася до Дейвид Хей, ако той загуби тази среща, цялата му кариера приключва", завърши Хърн.