Британският боксьор в тежка категория Дилиан Уайт отново нападна словесно своя колега и сънародник Тони Белю. Двамата тежкотоварни атлети разменят остри думи помежду си през последните няколко седмици. 

През изминалия уикенд Уайт победи шведа Робърт Хелениус чрез съдийско решение в доста скучна битка, в която беше заложен сребърния колан на WBC. След края на срещата, Белю (29-2-1, 19 КО) беше доста критичен към представянето на Уайт.

Той смята, че колегата му в никакъв случай не е на нивото на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Дилиан Уайт: Сега аз съм претендент номер 1 за битка с Уайлдър

След като Дилиан Уайт (22-1, 16 КО) чу изявленията, направени от бившия шампион на WBC в полутежка категория, направо побесня. 

"Тони Белю е един страхливец. Предлагал съм на няколко пъти да се бия срещу Тони Белю без възнаграждение. Той е човек, който е бил нокаутиран от боксьори в супер средна и в лека тежка категории. Той не е истински боксьор в тежка категория. Той Белю е се страхува да се бие с мен, страхува се да се бие с Антъни Джошуа, страхува се да се бие с Дионтей Уайлдър. Аз не се страхувам да се бия с никое от тези момчета. Това е причината, поради която той чувства, че трябва да говори глупости за мен", заяви Дилиан Уайт.

"Ако той е истински мъж, нека се съгласи да се бие с мен. Искам да се бия с него, за да го пребия и да му покажа, че той не е истински боксьор в тежка категория. Ще го унищожа. Казвал съм го и преди, ще се бия с него за без пари, така че се придържам към това. Той може да прибере всички пари, който ще генерира тази среща. Аз просто искам да му дам урок", добави Уайт.