В крайна сметка желанието на американеца Дейвид Бранч да премери сили с "Алигатора" Роналдо Соуса ще се сбъдне.

Бившият шампион в две дивизии на World Series of Fighting (WSOF) ще се изправи срещу коравия бразилец на събитието UFC 230, което ще се проведе на 3-ти ноември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Бранч (22-4) беше изключително настоятелен в желанието си да се изправи срещу "Алигатора", като наскоро дори заяви, че ще "отиде до луната", за да му уредят подобен двубой.

След завръщането си в UFC през май миналата година, Бранч редува победи и загуби. В последните си три срещи американецът първо записа над поляка Кжищоф Йотко, загуба от бившия шампион в средна категория Люк Рокхолд и победа над бразилеца Тиаго Сантос. Преди това 36-годишният Бранч записа 10 двубоя под знамената на бойната организация World Series of Fighting (WSOF), спечелвайки всички от тях и улавяйки титлите в средна и полутежка категория.

"Алигаторът" пък ще излезе в настоятелно търсене на нови жертви, след като записа загуба в последната си среща от Келвин Гастелум в UFC 224 през май тази година. Соуса спечели три от последните си пет срещи, отказвайки в този период бойци като Витор Белфорт, Тим Боеч и Дерек Брънсън. 38-годишният бразилец има общо 8 победи и 3 загуби под банера на UFC и 25 победи и 6 загуби като цяло.