Испанският пилот Дани Педроса не мисли за титлата в MotoGP, макар че постигна важна победа в Гран При на САЩ през уикенда. Педроса донесе и първи успех за Репсол Хонда този сезон, но все още е на цели 59 точки зад лидера в класирането Валентино Роси. След „Лагуна Сека” остават още девет кръга до края на състезателната година.

Дани Педроса все още се възстановява от травмите, които получи на „Муджело” в края на месец май, и смята, че няма шанс да настине Роси. Испанецът пожела да се фокусира само върху отделните състезания, и да мисли старт за старт.

„Все още не съм напълно здрав, макар че положението се подобрява,” каза Педроса пред Motosprint. „Затова реших да не се вглеждам в класирането. Предпочитам да мисля от състезание за състезание, и ще видим какво ще стане.”

„Истината е, че нямам много голям избор: вече загубих доста точки и изоставам много от лидерите,” реалистично добави Педроса.

Бившият шампион при 250-кубиковите разкри, че води преговори с Хонда за подновяването на договора му, но определи като свой основен приоритет пълното възстановяване. „В момента сме на фаза преговори за нов договор, но най-важно за моето бъдеще е да си върна оптимална физическа форма, и така да мога да карам и да се състезавам по начина, по който съм способен,” завърши Дани Педроса.