Оказва се, че халфът на Борусия Дортмунд и националния отбор на Англия - Джуд Белингам, всъщност има клауза за откупуване в договора си. 

Страхотното представяне на Белингам в Катар, го превръща в цел номер едно за големи грандове като Ливърпул, Манчестър Сити и Реал Мадрид.

Собствениците на мърсисайдци - Fenway Sports Group, съобщиха преди месец, че ще продадат клуба. След това те споделиха, че ще отпуснат само дял от акциите си. Сегашните собственици на Ливърпул вярват, че каквато и да е продажба на клуба - цялостна или само частична - няма да попречи на купуването на Белингам през лятото, тъй като щабът на Ливърпул смята английския полузащитник за цел номер едно. 

И въпреки че от Борусия Дортмунд категорично поискаха около 130 милиона евро за услугите на футболиста си, сега се появиха слухове, че в договра на Белингам всъщност има клауза за откупуване, която би трябвало да е на по-ниска цена и да улесни опитите на големите тимове да привлекат младата звезда на Англия. 

Една любопитна случка от интервю в Катар подсили надеждите на феновете на Ливърпул, че Белингам ще заиграе именно при "червените" от лятото.

Капитанът на Ливърпул - Джордан Хендерсън и съотборника му в Англия - Джуд Белингам, даваха интервю в Катар. Хендерсън похвали сериозно младия халф и завърши с думите: "надявам се да продължава да играе силно за Англия", а те бяха посрещнати с въпрос от репортера: "и за Ливърпул през следващия сезон?", на което и двамата се засмяха.

"Всичко развали, човече", отоговри Белингам през смях.