Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота, който вероятно ще подаде оставка днес, разкри причината за провала на Суперлигата. "Нерадзурите" бяха сред основателите на този проект, но впоследствие решиха да се оттеглят от него, след като видяха яростната съпротива от страна на УЕФА, ФИФА и феновете. 
 
"Нека започнем с малко предистория. Тази инициатива бе на 12 клубни шефове, с оглед на ситуацията, в която се намират техните клубове, заради високите разходи и несигурните приходи в последните месеци. Този модел на националния и на европейския футбол е твърде старомоден. Необходимо е да се намери вариант за създаване на нещо ново. Точно това бе направено, с риск за провал. Нека обясня целия сценарий. Заплатите на играчите са 60-70% от бюджета на един клуб. Този модел не гарантира бъдещето. Трябваше да се измисли нещо ново", заяви Марота.
 
Според него основната причина за провала на Суперлигата е протестът на феновете.
 
"Суперлигата се провали, защото не бе отчетено важно нещо като гласа на феновете, а те са най-важният актив на всеки клуб. Шестте английски клуба изненадващо се оттеглиха, следвайки собствената си логика. Щом този модел се провали, значи са направени грешки при създаването му. Отговорът на обществото бе очевиден, но въпреки това трябва да продължим да мислим в тази посока", обясни Марота.