Президентът на Фиорентина Роко Комисо се присъедини към хората, които се обявиха против идеята за Европейска Суперлига. Американецът е категоричен, че подобни затворени лиги нямат място във футбола на Стария континент. 
 
"Преди три години напуснах Америка, защото харесвам футбола в Европа. Обичам да поемам рискове, не както е в САЩ. Не ми харесват затворените лиги, каквито са в Америка. Ужасна идея е това да се въведе и тук. 12-те клуба, които са в основата на Суперлигата се отнесоха неуважително към всички останали. Аз дойдох тук и уважавам италианските и европейските правила и футболната система. Не ми се иска изведнъж всичко да се промени, това не би било добре за феновете на Фиорентина", заяви Комисо.
 
Все още няма официално решение, че Суперлигата пропада, но към този момент нещата са в застой, след като повечето основатели бързо се отказаха от тази идея, само 48 часа след официалното обявяване.
 
"Досега не бях виждал проект да бъде обявен и след това оттеглен след само два дни. Защо нямаше консултации с феновете? Защо нямаше прозрачност, след като се предполага, че сме сътрудници в Серия "А"? Тези 12 отбора имаха приходи от почти 600 милиона евро преди COVID-19, което е 6-7 пъти повече от нас. Не им ли е достатъчно?", попита риторично американецът.