Германия започва втория си мач на световните финали срещу Швеция с ясното съзнание, че успехът е без алтернатива. Нова загуба след провала срещу Мексико на старта и сянката на първото германско отпадане в групите на световни финали от 1938-а година насам ще се спусне над Казан.

Мачът от група F е от 21 часа, а развитието му можете да следите с GONG.BG.

Бундестимът дойде на турнира след само една победа в шест мача, но с големи очаквания. Хората на Йоаким Льов така и не успяха да се възстановят след огненото начало на съперника си и макар и да имаха своите моменти в Москва резултатът 0:1 изглеждаше справедлив. Сега селекционерът е изправен пред трудната задача да вдигне морала в отбора за оставащите два мача и е възможно да направи значителни промени в състава си.

Единствените немски играчи, които получиха високи оценки в първия мач бяха десния бек Йосуа Кимих и крилата Юлиян Дракслер и Юлиян Бранд, който впечатли след влизането си от скамейката. Той е едно от имената, които се споменават като алтернатива на Месют Йозил, ако Льов реши да смени неефективния си плеймейкър. Има съмнение и дали на позицията си ще остане Сами Кедира, докато за мястото му напират Илкай Гюндоган и Леон Горецка. Има и спекулации, че на върха на атаката Марио Гомес е на път да се появи вместо Тимо Вернер. Най-вероятно извън състава заради проблеми с шийните прешлени ще остане Матс Хумелс. Неговото място ще заеме Никлас Зюле или Антонио Рюдигер.

Когато Швеция се класира на голям турнир, отборът винаги е посрещан с респект. След като пропусна последните два Мондиала, сега „Тре Кронур” започна убедително завръщането си и бе по-добрият отбор срещу Корея в Нижни Новгород, но при цялото си превъзходство се нуждаеше от помощта на видео асистиращия рефер, за да вземе три, а не една точка от срещата.

Сега селекционерът Яне Андерсон апелира към играчите си да постигнат в турнира повече от това, което се е очаквало от Швеция. Всъщност още днес тимът може да запише мястото си в историята, допълвайки сензацията, която вече е в зародиш. Евентуална победа над четирикратните световни шампиони в добавка към успех на Мексико по-рано през деня срещу Република Корея, ще изхвърли Бундестима зад борда.

Това ще бъде 38-ата среща между двете страни, при относително равенство – 15 победи за Германия, 13 за Швеция. Само пет мача обаче се играха в този век, всички между 2006 и 2013-а година, като Германия избегна загубата във всяка една от тях.