Испанският национал Давид Вия се изказа ласкаво по адрес младата звезда на Реал Мадрид Марко Асенсио, с когото е съотборник в „Ла Роха“. Опитният нападател заяви, че талантливият полузащитник е наистина впечатляващ играч.

„Само трябва да гледаш този футболист и да му се наслаждаваш. Той е впечатляващ и се забелязва страхотно развитие при него. Ние като испанци ще му се радваме още дълги години. Той изпълнява задачите много добре, за да е титуляр в Реал Мадрид“, каза Вия, който се завърна в редиците на „Ла Фурия“ след тригодишна пауза.

Що се касае до това дали би изпитал разочарование, ако не бъде в титулярния състав за Испания в предстоящите световни квалификации с Италия (2 септември) и Лихтенщайн (5 септември), нападателят заяви: „Няма да бъда разочарован, дори да не играя. Каквото и решение да вземе селекционерът, ще го подкрепя изцяло“.

Десетте най-скъпи трансфера на испански футболисти

Футболистът на Ню Йорк Сити има 59 попадения за Испания. Той се оттегли след Мондиала в Бразилия през 2014 година, а решението си да уважи поканата на Жулен Лопетеги, коментира така: „Знаех, че ще е трудно да се завърна, заради времето, което измина, заради големите нападатели...Но продължих да работя. Ако постъпката ми е мотивация за другите, ще се радвам“.

„Италия е много качествен отбор, който играе чудесно в обрана. Трябва да поработим здраво тази седмица, за да го раним“, допълни Вия.

Испания се намира в квалификационна група G за Световното през 2018 година в Русия. „Ла Фурия“ е лидер с 16 точки, а зад световния шампион от 2010 година са Италия, Албания, Израел, Македония и Лихтенщайн.