Голмайстор номер 1 в историята на испанския национален отбор Давид Вия отново беше повикан в състава на "Ла Фурия" от селекционера Жулен Лопетеги.

Нападателят на Ню Йорк Сити, който има 59 попадения за Испания, се отказа от националния отбор след края на Мондиал 2014 в Бразилия.

Вия заема мястото на Диего Коста от Челси, докато халфът на Милан - Сусо, за първи път получава шанс да играе с екипа на испанския тим.

Маркос Алонсо от Челси беше оставен извън състава от Лопетеги, въпреки че специалистът пътува до Лондон, за да го гледа в дербито на Висшата лига между Тотнъм и "сините" в края на миналата седмица.

"Вярваме, че Вия е необходим и точен избор. Той ще даде на състава още по-голяма подвижност в атака, както и ентусиазъм с присъствието си", заяви Хулен Лопетеги.

Съставът на Испания: Де Хеа (Ман Юн), Рейна (Наполи), Кепа (Атлетик Б); Аспиликуета (Челси), Рамос, Карвахал и Начо (Реал М), Пике и Алба (Барселона), Бартра (Борусия Д), Монреал (Арсенал); Саул и Коке (Атлетико М), Бускетс, Иниеста и Деулофеу (Барселона), Тиаго Алкантара (Байерн), Иско и Асенсио (Реал М), Сусо (Милан), Силва (Ман Сити); Педро (Барселона), Витоло (Лас Палмас), Мората (Челси), Яго Аспас (Селта), Вия (Ню Йорк Сити)