Мануел Нойер е получил ултиматум от спортно-техническия щаб на Германия да пази в контролата срещу Австрия в събота или няма да бъде включен в състава за Световното първенство в Русия.

Нойер пропусна почти целия сезон заради контузия в левия крак.

Той за първи път взе участие в двустранната игра срещу националния отбор на Германия до 20 години (7:1). Нойер пази през второто полувреме, което бе от 30 минути.

Очакванията са Нойер да играе 90 минути в проверката срещу Австрия.

„Ако Нойер не играе срещу Австрия, не може да говорим за Мондиал 2018“, коментира треньорът на вратарите на Маншафта Андреас Кьопке.

Кьопке е оптимист относно състоянието на Нойер.

„Имаме пълно доверие на Нойер“, коментира треньорът на вратарите на Германия.

Нойер, който се бори за място в състава на Германия на Мондиал 2018, пази 70 минути за отбора на Бундестима до 20 години, който се изправи срещу селекцията на Йоахим Льов. Контролата се игра в Епан, където Маншафтът се готви за Световното първенство в Русия. 

Преди два дни вратарят изкара 30 минути в друг мач между същите отбори. Нойер допусна два гола, които бяха единствените в срещата и бяха дело на Томас Мюлер и Юлиан Дракслер, но се отличи и с няколко сериозни спасявания. 

Вратарят не е играл от септември насам заради счупен крак. От известно време той се готви на пълни обороти. Най-сериозният тест пред него ще бъде контролата с Австрия в събота, след която ще се реши дали той ще пътува за Русия. 

Селекционерът на Германия Йоги Льов заяви, че Нойер ще бъде титуляр за Германия на Мондиал 2018, ако попадне в състава от 23-а футболисти. 

Конкуренти на стража са Марк-Андре тер Стеген, Бернд Лено и Кевин Трап. Един от тях четиримата няма да попадна в окончателния списък.