Деветмесечният кошмар с контузия изглежда вече изцяло е зад гърба на капитана на националния отбор на Германия Мануел Нойер. Щастливата новина обяви треньорът на вратарите на Бундестима Андреас Кьопке. 

Според него, вече всички физически проблеми са минало за стража и той има нужда само от малко увереност, за да бъде на нивото от преди травмата. И надеждите са да я натрупа в контролите преди Мондиала. 

"Мануел играе така, сякаш никога не е бил извън терена. Скоковете, рефлексът му, силата - всичко това е налице. Сега говорим само за връщане на увереността, да започне да чете мачовете по същия начин, както преди и отново да е уверен в ударите си с контузения доскоро крак."

"Той има нужда от няколко мача, за да се възстанови напълно по изброените от мен показатели. В събота ще играе в контролата с Австрия, която ще е първият му официален мач след контузията. Той се нуждае от нея", заяви Кьопке. 

Нойер вече игра в понеделнишката контрола на Германия с младежкия отбор до 20 години на страната, като престоя на терена 30 минути. В сряда това ще се повтори срещу същия съперник, а в събота би трябвало да изиграе минимум 60 минути, ако не и цял мач, срещу Австрия.