Тунис и Турция направиха вълнуващ мач, завършвайки 2:2 в контролна среща, част от подготовката на тунизийците за Мондиал 2018. Головете за Тунис бяха дело на Анис Бадри в 56-ата и Фержани Саси. За южните ни съседи точни бяха Ченк Тосун от дупза в 54-ата и Джаглар Сойунчу в последната минута от редовното време.

Първото полувреме премина изцяло под формата на надиграване и двата отбора рядко стигаха до чисти голови положения. Очевидно двата отбора бяха оставили всичко за втората част.

В 54-ата минута Турция поведе в резултата. Десният бек Озбайраклъ върна по земя към дузпата, където Шикри не изчисти добре. Там Тосун притича и имено Шикри го спъна, след което бе посочена бялата точка. Зад топката застана нападателят на Евертън, който с безпощаден изстрел матира Хасен – 0:1.

Две минути по-късно Анис Бадри изравни резултата след класно изпълнение. Тунизийците изпълниха корнер, а топкатабе изчистена на дъгата на наказателното поле. Там бе Бадри, който с бомбен шут матира Кърътънлъ - 1:1.

В 58-ата минута Тосун се разгневи на публиката на стадиона в Женева и почна с жестове да сочи към трибуните, след което гневно обясняваше какъв му е проблема. Въпреки това реферът прецени, че действията му са неуместни и го изгони.

В 79-ата минута Саси шокира всички на стадиона в Женева. Пред наказателното поле на Кърътънлъ се получи разбъркване, а Саси с много лек удар по земята прокара топката край бранителите и вратаря на турците, за да изведе Тунис напред – 2:1.

Така се стигна до 90-тата минута, когато Турция изигра по перфектен начин заучено статично положение и Сойунчу оформи крайното 2:2.

Веднага след гола на Турция нахлуха десетки фенове на стадиона, което накара главният съдия да сложи край на срещата.

Последната проверка на Тунис преди старта на Мондиала е на 9-ти юни, когато отборът ще играе с Испания.

Тунис е в група „G” на Световното, като там ще спори с Англия, Белгия и Панама.