Колоритният президент на Сампдория Масимо Фереро потвърди, че е сключил сделка на стойност 30 милиона евро за продажбата на звездата Лукас Торейра.  Уругвайският национал е упорито свързван с Арсенал, но босът на генуезци отказа да назове името на купувача.

По принцип Наполи също проявяваше интерес към 22-годишния южноамериканец, който вече записа мач за „урусите” на Световното първенство при 1:0 над Египет. Има голяма вероятност днес Торейра също да играе, когато Уругвай се изправя срещу Саудитска Арабия.

Неаполитанците обаче се отказаха от надпреварата, когато разбраха, че Торейра ги използва, за да си издейства по-добро предложение от Арсенал. Пред „везувиани” футболистът и агентите му поискали годишна заплата от 3 милиона евро, което е два пъти повече, отколкото получава несменяемият титуляр Жоржиньо. Торейра беше гласен за заместник именно на италианския национал, който скоро ще бъде продаден на Манчестър Сити.

Така реално Арсенал остана без конкуренция за подписа на уругваеца, като се чуха слухове, че и при тези преговори Торейра е поставил високи финансови претенции предвид съвсем краткото време, от което се изявява на високо ниво. Явно двете страни все пак са стигнали до консенсус, макар че никой от „топчиите” все още не е дал индикации за приключване на сделката.

„Торейра си замина срещу 30 милиона евро”, сподели обаче Фереро пред „Спортиталия”. „Купих го от Пескара, когато никой не вярваше в него. Това беше хазартен ход, който ни донесе печалба, като се има предвид, че платихме само 3 милиона евро.”

„Парите, които сега идват, ще помогнат на клуба.”

Фереро също така коментира ситуацията на друг свой конвертируем ас – белгийският атакуващ халф Денис Прает. „Прает в Ювентус? Ние по принцип избягваме да правим много промени. Сампдория е трамплин, един клуб, който функционира като семейство и помага на играчите да израстват. Нормално е те да имат аспирации да играят във важни клубове, но вече нямам нужда да продавам когото и да било. Прает има освобождаваща клауза за 26 милиона евро, не смятаме да правим отстъпки никому. Уважаваме волята на играчите, но всеки желаещ трябва да покрие клаузата”, заяви Фереро.