Ръководството на Наполи прекрати по-нататъшни преговори с полузащитника на Сампдория Лукас Торейра, съобщиха медиите в Италия. Причината са солидните финансови претенции, които играчът отправил, използвайки предполагаемия интерес на Арсенал.

По принцип Наполи беше се споразумял с генуезци да активира освобождаващата клауза по договора на играча, която възлиза на 25 милиона евро. Неочакваният подводен камък се появил при личните разговори с футболиста, за когото се вярваше, че ще грабне с две ръце възможност да заиграе в клуб като Наполи.

Агентът на 22-годишния уругвайски национал е предявил доста интересни искания. Той настоял клиентът му да получава базова заплата от 3 милиона на сезон. Това е два пъти повече отколкото настоящия ас на „везувиани” Жоржиньо заработва.

Торейра трябваше да замени именно Жоржиньо в полузащитата на Наполи. Съвсем скоро 26-годишният бразилец, който е италиански национал, трябва да премине в Манчестър Сити в сделка за 47 милиона евро плюс 6 милиона под формата на бонуси.