Иван Ракитич заяви, че срещу Лионел Меси и Аржентина хърватите трябва да се раздадат на 100%, ако искат да постигнат положителен резултат.

„Хърватия е на Световното първенство, за да постигне велики неща. Аржентина е един от най-силните отбори и ние трябва да се представим много силно срещу тях. Аз желая всичко най-добро на моя приятел Лео, но след мача срещу нас“, коментира Ракитич.

„Аржентина определено е един от фаворитите на турнира, а равенството срещу Исландия ги прави много опасен съперник. По принцип мача срещу Аржентина е много опасен, но сега е два пъти по-опасен, защото те ще играят на всяка цена за победа“, добави халфът.

„Срещу Аржентина трябва да играем на 100% и да се раздадем напълно, ако искаме да спечелим и да постигнем добър резултат. Няма да имаме възможност да се отпуснем нито за миг, а още повече с Лео срещу нас заедно с останалите невероятни футболисти“, продължи той.

„Аржентина бе финалист на предишното Световно първенство и не спечели за малко. Аржентинците заслужават уважение. Ние сме наясно колко опасен е съперникът.“

„Срещу Нигерия направихме силен мач. Трябва да запазим тази линия, да играем като един отбор, да се представяме силно в защита и да използваме нашите възможности в атака. Трябва да се възползваме от всяка една възможност, която се откри пред нас, защото съм сигурен, че няма да имаме много ситуации. Очаква ни страхотен мач между два много добри отбори, които имат страхотни футболисти“, каза още Иван Ракитич.