Халфът на Хърватия Матео Ковачич заяви, че Лионел Меси не е успял да вкара гол, но е бил най-добрият за Аржентина в мача срещу Исландия, който завърши 1:1.

Ковачич коментира и случаят с Никола Калинич.

„Всички трябва да оставим нашето его на страна. Ние представяме нашата страна. Трябва да останем обединени. Не може да играем всички и трябва да се съобразим и уважим решението на треньора“, коментира Ковачич.

„За мен е чест да бъда част от националния отбор на Хърватия. Не ме вълнува дали ще играя или ще бъда на резервната скамейка.“

„Имаме много добри халфове, които са силни и играят на различни позиции. Имаме много силен отбор и няма значение съперника, срещу който се изправяме. Аржентина има също много силни футболисти освен Меси. Ние ги уважаваме, но гледаме себе си. Важно е да се представим силно и да играем нашата игра“, добави той.

„Ние имаме качества и го показахме срещу Бразилия. Видя се, че може да се противопоставим и срещу най-силните отбори. Ние сме готови и мотивирани да изиграем много силно мача срещу Аржентина.“

„Аржентина зависи много от Меси и трябва да бъдем изключително внимателни с него. Ние трябва да бъдем готови за всичко и не може да си позволим да внимаваме само за един играч“, допълни халфът.

„Според мен Меси направи много силен мач срещу Исландия. Той не вкара, но бе най-добрият за своя отбор.“

„Готов съм да играя във всяка една част от терена. Ще се подготвим тактически да играем срещу Меси. В това съм сигурен. Трябва да играем силно срещу Аржентина. Трябва да бъдем изцяло концентрирани върху предстоящия ни мач. Ние сме готови и мотивирани, за да преминем групата.“

„Настроението в отбора е много добро. И във Франция бе добро, но сега е още по-добро. Чувстваме се отлично“, каза още Матео Ковачич.