Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че нападателят Маркъс Рашфорд се развива и не трябва да се притеснява за мястото си в националния отбор на Англия, въпреки че не е започвал като титуляр за "червените дяволи" от края на месец декември.

Рашфорд печели по 2,2 милиона от имиджови права

20-годишният Рашфорд, който има 15 мача за националния тим на Англия, обаче е разтревожен от липсата на игрови минути, въпреки че до момента има 38 мача за клуба във всички турнири.

"Ако националният селекционер вярва в него, без съмнение ще го вземе в състава си. Като пример мога да дам Серхио Ромеро, който е втори вратар в Манчестър Юнайтед, но е твърд титуляр в националния отбор на Аржентина", каза Моуриньо.

Гигс с тревожни размисли за Рашфорд и Юнайтед

"В момента решението изцяло трябва да бъде взето от Гарет Саутгейт. Няма значение дали Маркъс играе за Манчестър Юнайтед, или не. Той е играч, който още от първите си дни в тима имаше огромно влияние върху представянето му и затова хората очакват много повече от него. Но не е толкова просто. За неговата възраст той прави много повече, отколкото е нужно. Той все още трупа опит и това е достатъчно за нас, за да бъдем щастливи и да сме сигурни за бъдещето му", каза още Моуриньо./БТА