Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс показа, че се тревожи за съдбата на Маркъс Рашфорд в клуба. Новият селекционер на Уелс смята, че талантът на „червените дяволи” изпитва проблеми, когато не играе на коронната си позиция – като централен нападател, а в същото време няма как да измести Ромелу Лукаку от върха на атаката.

Дотук през сезона 20-годишният играч има 25 мача във Висшата лига на Англия и само 4 гола. Проблемът се корени в това, че 13 от тези участия са като титуляр. В Шампионската лига той се радва на далеч по-добра успеваемост – 6 мача (2 като титуляр) и 3 гола – с уговорката, че там нивото на опонентите позволяваше по-смели ротации в състава.

Моуриньо: Не можем да привлечем Кристиано

„Главният проблем за Рашфорд е това, че най-добрата му позиция е като централен нападател, а не изглежда, че в скоро време той ще измести Лукаку”, коментира Гигс.

„Той е беше много добър на този пост срещу Йеовил, но в крайна сметка няма да отбележи толкова попадения в рамките на един сезон като нападател в сравнение с Лукаку. В същото време не виждам причина Рашфорд да преглежда вариантите за бъдещето си. Той ще получи достатъчно игрови минути в четирите турнира, но проблемът е, че не е намесен в големите мачове.”

„Когато аз за първи път се озовах в отбора, имаше две места за трима играчи – аз, Лий Шарп и Андрей Канчелскис. Затова си мислех, че когато получа минути, трябва да се докажа”, допълни Гигс.