Централният нападател на Арсенал Оливие Жиру за първи път открито заговори за напускане на отбора. Френският национал призна, че може да се стигне до подобна развръзка, а мотивацията му е свързана с предстоящия Мондиал 2018.

Мястото на Жиру в националния сериозно се разклати

31-годишният футболист все още не стартира като титуляр във Висшата лига, като определено загуби част от доверието на мениджъра Арсен Венгер. Наставникът все така настоява, че бившият ас на Монпелие си остава важен за отбора, а статистиките подкрепят подобно твърдение – при 13-те си появи като резерва Жиру дотук успя да наниже 4 гола.

Макар Венгер твърдо да отхвърли раздяла с Жиру след Нова година, но явно самият играч вижда нещата по другояче, особено след като на карта е заложено потенциалното му попадане в състава на Франция за Световното първенство по футбол.

„Всяка седмица мисля за Световното първентсво, всъщност правя го почти всеки ден. Всеки път, когато излизам на терена е нужно да бъда по-клиничен и да се движа по график за Световното”, призна Жиру в интервю за френския еженденвик „Л’Екип”.

Венгер категоричен по казуса "Жиру"

„Напускане на Арсенал? По време на паузите за националните отбори треньорът обикновено ме предупреждава срещу подобен ход.  Той ми каза всичко, което искаше да ми каже. Всичко беше напълно логично и го разбирам. Дидие Дешан настоява да играя повече.”

„Ако не бях в състояние да си тръгна през това лято, то това беше заради възможностите, които имах. Нямаше да е добре да напусна просто заради самия акт, но в крайна сметка, дори през януари, отново ще си задам  този въпрос.”

„Няма да е лесно да намеря вярното решение и да направя точния избор, но ще прегледам всички възможни варианти”, допълни Жиру.