Нападателят на Арсенал Оливие Жиру може да загуби мястото си във френския национален отбор, ако не започне да играе по-редовно. Предупреждението дойде от помощник-треньора на „петлите” Ги Стефан.

31-годишният голаджия все още чака първия си мач като титуляр за „топчиите” във Висшата лига, макар че намери начин да вкара 3 гола. За сметка на това той неизменно е част от стартовия им състав в мачовете за Лига Европа и Купата на Лигата.

Байерн може да вземе Жиру от Арсенал

Жиру и Алексис Санчес постоянно окупираха челните позиции като голмайстори на Арсенал през последните сезони, но ето че все пак бившият ас на Монпелие от този сезон е твърда резерва на своя сънародник Алесандър Лаказет. „Очевидно е, че той не получава достатъчно игрови минути и селекционерът Дидие Деешан вече имаше разговор с него по този въпрос”, призна Стефан пред френската телевизия TF1. „Жиру трябва да намери решение през следващите седмици.”

„Неговият коефициент на голове спрямо мачове е добър, но сега е нужно да играе”, добави Стефан.

Венгер: Жиру вкарва тогава, когато никой не го очаква

Жиру има 29 гола в 69 мача за Франция и бе част от състава на „петлите”, които стигна до четвъртфиналите на Мондиал 2014 и финала на UEFA EURO 2016.